25n
25N
25N

Cs proposa incentius fiscals per a propietaris que fraccionen o suspenguen el cobrament del lloguer de manera temporal

Cs proposa incentius fiscals per a propietaris que fraccionen o suspenguen el cobrament del lloguer de manera temporal
03/04/2020 -

El grup parlamentari Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha proposat una sèrie de mesures en matèria d’habitatge, com a incentius fiscals per als propietaris que fraccionen o suspenguen el cobrament del lloguer als seus arrendataris de manera temporal, mentre dure la crisi del coronavirus.

La diputada en Corts Mamen Peris ha plantejat al Consell que “aprove una deducció de la quota de l’IRPF, amb caràcter extraordinari, per als qui suspenguen el pagament durant dos mesos o una bonificació del 100% de la base imposable de les rendes percebudes pel lloguer per als qui permeten fraccionar el pagament d’abril i maig”.

Entre les mesures destinades al lloguer, Cs també ha proposat que es puguen prorrogar de manera automàtica quatre mesos més aquells contractes que vencen durant les setmanes de l’estat d’alarma.

A més, en els arrendaments de locals per a activitats professionals, “que el Govern valencià inste a l’Executiu a reduir l’IVA del 21% al 19%”, en paraules de la diputada, qui també ha demanat al Consell que “es concreten línies de pagament directe d’aquests lloguers”.

“Si el Govern no suspén la quota d’autònoms, tal com hem demanat, per a aquells que no estan ingressant ni un euro, cal compensar-los amb altres mesures”, ha afegit.

Respecte a l’impacte en els primers habitatges, la diputada ha proposat que “els Ajuntaments valencians aproven, donades les circumstàncies excepcionals, una baixada de l’Impost de Béns immobles (IBI) d’enguany, el fraccionament en dotze terminis per a qui el sol·licite, i una bonificació del cent per cent per a les famílies nombroses i per a aquelles que s’hagen vist afectades directament pel coronavirus i tinguen una prestació mínima”.

A més, la portaveu d’Habitatge de Cs en Les Corts, ha exposat que “s’active novament la deducció pel pagament de la hipoteca en el tram autonòmic de l’IRPF”. “Precisament ara, que acaba de començar la campanya de la renda de l’any anterior, des de Cs considerem que aquesta seria una ajuda molt gran per a tots els contribuents i que es traduiria en un descompte real”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 + 5 =