25n
25N
25N

Cs planteja que es facen proves de Covid-19 als docents a l'inici de curs i a cada trimestre

Reclama que Educació emeta un comunicat als centres en el qual assumisca responsabilitats legals davant possibles contagis

Cs planteja que es facen proves de Covid-19 als docents a l'inici de curs i a cada trimestre
20/08/2020 -

Ciutadans (Cs) ha registrat en Les Corts una Proposició No de Llei (PNL) en la qual reclama la realització de proves diagnòstiques de la Covid-19 a tots els docents i personal auxiliar dels centres educatius tant a l’inici del curs com al de cada trimestre.

Segons ha explicat en un comunicat la portaveu d’Educació de Cs, Merche Ventura, “el començament del curs acadèmic en el context actual de crisi sanitària ha generat una gran incertesa i preocupació” i ha criticat que les instruccions donades per Educació “són poc clares i han derivat les responsabilitats a les direccions dels centres”.

Per això, a més de sol·licitar la compareixença del conseller d’Educació, Vicent Marzà, en la Diputació Permanent del parlament valencià, Cs ha registrat una “iniciativa urgent per a garantir la seguretat en els centres”.

Cs reclama en la proposició la implantació “progressiva” de la figura de la infermera escolar i que es realitze l’acompanyament i seguiment dels plans de contingència elaborats pels col·legis i instituts.

Respecte a la seguretat jurídica, Ventura ha assegurat que els directes i docents “temen que se’ls culpabilitze si hi ha possibles brots quan no disposen de tots els mitjans necessaris ni són experts en riscos laborals o sanitaris”.

Per això, Ciutadans ha reclamat a la Conselleria d’Educació que “emeta un comunicat dirigit als centres en el qual assumisca explícitament les responsabilitats legals i la defensa jurídica davant possibles reclamacions per contagis”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + vint =