25n
25N
25N

Cs planteja al Consell convocar ajudes per a la modernització del parc de maquinària agrícola valencià

Cs planteja al Consell convocar ajudes per a la modernització del parc de maquinària agrícola valencià
01/06/2020 -

Ciutadans en Les Corts ha plantejat al Consell la possibilitat de convocar ajudes per a la modernització del parc de maquinària agrícola valencià, ja que, segons ha destacat el diputat de Cs Emigdio Tormo, “prop de 350 tractors tenen més de 40 anys d’antiguitat i altres mil l’aconseguiran en els pròxims anys, segons les dades de la Va unir de Llauradors”.

“Tenint en compte que el mes d’abril passat va entrar en vigor la normativa estatal que impedeix fer canvis de titularitat en maquinària que fa més de quatre dècades que està funcionant, això suposarà que el 60 per cent dels tractors en tot el camp valencià pot quedar bloquejat molt prompte pel que fa a transaccions”, ha alertat Tormo en un comunicat.

El portaveu d’Agricultura de Cs ha lamentat que aquest decret del Govern no vinguera acompanyat d’un paquet de mesures específiques destinades a la renovació de maquinària antiga i ha advertit de “les grans dificultats a les quals s’haurà d’enfrontar el sector per a assumir l’elevat cost dels aparells necessaris per a continuar treballant”.

A més, el diputat ha recordat que enguany els agricultors valencians “arrosseguen les enormes pèrdues causades per temporals com la DANA i Glòria, i ara, també, la crisi del coronavirus”.

Per això, Tormo ha preguntat al Consell si “preveu oferir ajudes econòmiques o altres mesures complementàries a les quals haja pogut destinar l’Estat, amb l’objectiu de poder substituir la maquinària per una altra més segura i ambientalment sostenible”.

Cs també ha sol·licitat la compareixença del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez, perquè informe sobre la situació en la qual es troba la tramitació entorn de la Política Agrària Comuna (PAC) per al període 2021-2027 i sobre les accions que està duent a terme la Generalitat per a la defensa del sector agrícola valencià.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − setze =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna