25n
25N
25N

Cs proposa un pla europeu per a pal·liar la crisi en el sector del transport amb mesures de seguretat

Cs proposa un pla europeu per a pal·liar la crisi en el sector del transport amb mesures de seguretat
22/05/2020 -

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) en Les Corts ha proposat un pla europeu per a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus en el sector del transport, amb mesures de seguretat com “la disponibilitat de líquid desinfectant, la millora dels sistemes de ventilació, la reducció de la interacció dels usuaris amb la infraestructura i la implementació de mesures que asseguren la distància mínima de seguretat”.

Així ho ha explicat el diputat de Cs José Antonio Martínez. La Proposició No de Llei (PNL) registrada per Cs reclama “un pla conjunt de formació en matèria de prevenció sanitària i d’ús dels equips de protecció individual per a transportistes”, ha explicat la formació en un comunicat.

En paraules del diputat de Cs, “el transport és un sector clau per a assegurar el subministrament de totes les necessitats bàsiques a la ciutadania i per a garantir la viabilitat de moltes empreses i indústries valencianes”, per la qual cosa “és més necessari que mai prendre mesures per a garantir que s’instaure com més prompte millor la normalitat sense comprometre la seguretat”.

A més, la iniciativa exigeix “un fons europeu d’emergència per a viatges que cobrisca reclamacions i protegisca als consumidors” i la “flexibilització temporal de la normativa europea de drets dels passatgers i consumidors del sector turístic, garantint la protecció i la liquiditat”. En aquest sentit, Martínez ha advocat per “crear una taula sectorial per a abordar el pla d’eixida i impulsar mesures clares i concretes”.

“És essencial dotar a aquestes infraestructures de l’equipament necessari per a protegir la salut dels passatgers i dels empleats del sector”, ha assegurat, al mateix temps que ha afegit que “en la Comunitat Valenciana estan en joc milions de llocs de treball i una gran part del PIB valencià”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − huit =