25n
25N
25N

Cs demana un protocol autonòmic d'ús de platges i piscines per a minimitzar el risc de contagi

Cs demana un protocol autonòmic d'ús de platges i piscines per a minimitzar el risc de contagi
20/05/2020 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts ha registrat una Proposició No de Llei per a exigir un protocol autonòmic d’ús de platges i de piscines per a “minimitzar” el risc de contagis per coronavirus. Segons ha explicat en un comunicat el portaveu de Medi Ambient de Cs, Eduardo del Pou, “és necessari prendre mesures de seguretat” per a “evitar aglomeracions i prevenir possibles contagis a través dels objectes d’ús comú”.

“Necessitem implementar mesures adequades que permeten fer un ús responsable d’aquests espais tan concorreguts en època estival”, ha subratllat el diputat de Cs, al mateix temps que ha considerat “urgent” que els alcaldes dels municipis costaners, el sector turístic, els municipis amb piscines municipals, les comunitats de propietaris, i els particulars “tinguen respostes sobre les mesures que hauran d’adoptar per a poder garantir l’ús adequat de les platges i piscines”.

En aquest sentit, Del Pou ha lamentat que “no hi ha uns criteris tècnics homogenis definits pel Consell”, la qual cosa “va en detriment de la seguretat per als usuaris”. “Considerem que és important l’existència d’uns criteris tècnics uniformes d’aplicabilitat en el conjunt del territori de la Comunitat Valenciana, de manera que en tots els municipis s’implemente un protocol similar sobre la base dels mateixos criteris tècnics a fi de garantir seguretat i minimitzar el risc de contagis”, ha afirmat el diputat.

La proposició presentada per Cs, a més, reclama “realitzar campanyes de divulgació sobre els protocols i incrementar els controls d’aigua a les platges i piscines”.

D’altra banda, el diputat de Ciutadans ha demanat “arreglar els danys del temporal Gloria a les platges que encara no estan adequades, com les de la ciutat de Castelló”. “El president Ximo Puig parla de reobrir platges, però ni les té arreglades, ni sap com s’utilitzaran per a evitar contagis”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =