25n
25N
25N

Cs porta a la UE un paquet de mesures per a protegir el sector pesquer, amb "50.000 famílies afectades"

Cs porta a la UE un paquet de mesures per a protegir el sector pesquer, amb "50.000 famílies afectades"
01/04/2020 -

Ciutadans (Cs) ha presentat en el Parlament Europeu una sèrie de mesures urgents per a la protecció del sector de la pesca i l’aqüicultura davant la crisi sanitària i econòmica pel coronavirus, amb l’objectiu que siguen executades de manera conjunta pel Govern i les institucions europees.

La iniciativa respon al fet que “més de 50.000 famílies de pescadors en tota Espanya s’enfronten a grans dificultats en aquests moments i necessiten suport de les administracions”, ha advertit en un comunicat el diputat ‘taronja’ a Brussel·les Adrián Vázquez, després de reunir-se telemàticament amb representants del sector.

Cs vol un pla específic laboral i sanitari que permeta a aquests treballadors continuar proveint a la població, garantint les màximes condicions de seguretat. També proposa que s’utilitze tot el pressupost del fons europeu marítim i de pesca destinat a Espanya que no ha sigut gastat fins hui per a dedicar-lo al “rescat” del sector davant aquesta crisi, així com el foment de nous canals de venda i promoció dels productes tant a Espanya com als països als quals s’exporta.

En clau autonòmica, la formació liberal vol que el Consell es coordine amb el Govern per a adoptar propostes que “salven al sector pesquer valencià”. Demana així flexibilitat per al col·lectiu, de manera que quan restablisca l’activitat puguen tornar a la normalitat laboral, “sempre que siga viable i compatible amb la legislació i amb els objectius dels aturs”.

Davant l’impacte de la pesca en el desenvolupament econòmic, Cs reclama que passe a ser considerat prioritari com s’ha fet amb altres àrees productives. “La Comunitat acumula una llarga tradició entorn del desenvolupament de l’activitat de la pesca, i són milers les confraries que al llarg de la costa estan paralitzades des de fa setmanes”, ha lamentat el seu portaveu d’Agricultura en Les Corts, Emigdio Tormo.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + quinze =