25n
25N
25N

Cs demana una investigació "separada" sobre "la relació de Ribó amb els advocats de l'EMT"

Cs demana una investigació "separada" sobre "la relació de Ribó amb els advocats de l'EMT"
20/11/2019 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València demanarà que es porte a terme una investigació “separada i diferent” de la que està en marxa sobre el frau de quatre milions d’euros en l’Empresa Municipal de Transports (EMT) per a investigar “la relació –de l’alcalde de la ciutat, Joan– Ribó, amb els advocats” contractats per aquesta companyia pública.

Així, Ciutadans exigirà en el ple del consistori “una investigació per un presumpte tràfic d’influències en la contractació en l’EMT del bufet d’advocats relacionat amb un familiar de Joan Ribó”, segons ha informat aquest grup municipal en un comunicat.

El portaveu de Cs a l’Ajuntament, Fernando Giner, ha considerat “necessària una investigació separada i diferent del frau dels quatre milions d’euros de l’EMT” per a analitzar “la relació de Ribó amb els advocats de l’EMT“.

“Presentarem una moció en el ple extraordinari impulsant aqueixa investigació però de manera separada a l’iniciat fins ara pel frau”, ha exposat Giner, que ha indicat que “al llarg aquestes setmanes s’ha conegut la relació del cunyat de Ribó amb l’EMT i el cobrament de determinades quantitats de diners”. “En aqueixa comissió s’haurà de determinar responsabilitats polítiques”, ha afirmat Fernando Giner.

Després d’això, ha comentat que “en l’article 23 de la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic es planteja l’obligació d’abstenció en cas de parentiu o relació familiar”, per la qual cosa ha ressaltat que Joan Ribó “no hauria d’estar present durant la votació de la comissió”. “Aquesta peça separada hauria d’aprovar-se amb el suport de tots els grups i l’alcalde hauria de mantenir-se al marge”, ha apuntat sobre aquest tema.

El portaveu de Cs ha assenyalat que el seu grup estima “que l’elecció del despatx d’advocats –per part de l’EMT— no és casual”. “Cal aclarir si hi havia un interés personal per a generar un enriquiment econòmic d’un familiar. Això té una definició: enxufisme“, ha dit.

Ciutadans ha recordat que ha denunciat en el jutjat aquest cas “per una possible comissió d’un delicte de tràfic d’influències en el nomenament del secretari assessor de l’EMT“. Ha ressaltat que aquest “cobra els seus treballs a través de la societat Proveïments Advocats, SLP el president dels quals és Daniel Pérez Fernández, cunyat de l’alcalde”.

Cs ha avançat que demanarà en la comissió que proposa declaren l’alcalde; el regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’EMTGiuseppe Grezzi; el responsable de Proveïments Advocats, Daniel Pérez, i el secretari del consell d’administració de l’EMT, Salvador Martínez Tarín.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre + divuit =

caixaontinyent
ruta massamagrell