25n
25N
25N

Cs demana una investigació sobre conflicte d'interessos de Puig

El PSPV recorda que ja es va fer i “va acabar molt bé”, al no detectar conflicte en l’assumpte

Cs demana una investigació sobre conflicte d'interessos de Puig
25/11/2019 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha exigit una inspecció a l’Oficina de Conflicte d’Interessos per a aclarir si el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el seu entorn “han comés algun tipus d’irregularitat” i des del PSPV han explicat que ja va emetre un informe sobre la publicitat institucional en el qual no es detecta cap problema, amb el que la investigació “va acabar molt bé”.

El portaveu de Cs en el parlament valencià, Toni Cantó, ha explicat davant els mitjans que registraran un escrit en aquesta entitat perquè duga a terme una investigació exhaustiva “després de saber-se que Puig és accionista d’un mitjà de comunicació en el qual ell mateix inverteix publicitat institucional i per les ajudes públiques al seu entorn familiar”.

“Malgrat que Cs ha sol·licitat documentació i un informe sobre aquest tema en reiterades ocasions, fins ara aquesta Oficina s’ha limitat a enviar una captura de pantalla d’una informació que ja és pública en el portal web”, ha afegit.

En aquest sentit, ha mostrat la seua “preocupació” davant la possibilitat que “hi haja entitats públiques que es dediquen a tapar al Govern valencià, com ja va fer la mateixa consellera de Transparència, Rosa López Garijo, en frenar una comissió d’investigació que demanava Cs sobre aquest tema”.

Per això, Cantó ha anunciat que “en els pròxims pressupostos autonòmics, Cs demanarà que l’Oficina de Conflicte d’Interessos no depenga directament de Transparència, sinó de l’Agència Antifrau, per a evitar que es convertisca en un quiosquet en el qual el tripartit endolla als seus”.

Després d’aquestes declaracions, el portaveu del PSPV, Manolo Mata, ha lamentat que Toni Cantó “utilitze l’excusa Puig per a reforçar la seua postura dins del seu partit”. “No té sentit que per a poder eixir en els mitjans de comunicació criticant al portaveu del seu partit haja de posar en qüestió l’estructura de la Generalitat i l’Oficina de Conflicte d’Interessos”, ha indicat.

Per a Mata, la intervenció de Cantó davant els mitjans era una “excusa” per a tractar de reforçar la seua postura dins del partit. De fet, la suposada denúncia que ha fet, tal com ha recordat el dirigent socialista, es va respondre fa setmanes i “el mateix president Ximo Puig ha fet esment a ella en la sessió de control de les Corts”.

Ha recordat que l’oficina de Conflicte d’Interessos “ja va emetre un informe sobre la publicitat institucional en el qual no es detecta cap problema” i ha instat al síndic de Ciutadans al fet que, si vol conéixer aquest informe, “acudisca a la Conselleria a comprovar el seu contingut”.

“L’Oficina de Conflicte d’Interessos és autònoma i actua sempre a iniciativa de l’interessat o a iniciativa pròpia”, ha reiterat Mata, que ha explicat que, en aquest cas “va ser a incitativa pròpia i va acabar molt bé, amb una resolució que determina que no existeix cap conflicte d’interessos”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − quatre =