25n
Orgull
Orgull

Cs insta al Govern a "solucionar els problemes" perquè les farmàcies dispensen medicaments amb recepta electrònica

Ciudadanos

Cs insta al Govern a "solucionar els problemes" perquè les farmàcies dispensen medicaments amb recepta electrònica
27/08/2019 -

Ciutadans (Cs) en el Congrés dels Diputats ha instat al Govern en funcions a “solucionar els problemes amb els quals es troben les farmàcies en tot el país” per a dispensar medicaments a través de la recepta electrònica, especialment en les zones més turístiques.

Així s’ha expressat la diputada de Cs per la província de València Amparo Moya, que ha destacat “les contínues incidències a les quals s’enfronten els farmacèutics de la Comunitat Valenciana, una de les autonomies amb més visitants desplaçats des d’altres regions espanyols durant l’estiu, per a dispensar la recepta electrònica”, ha assenyalat la formació en un comunicat.

La diputada a explicat que en 2015 es va implantar el projecte d’interoperabilitat per a permetre l’intercanvi d’informació i receptes entre comunitats autònomes, encara que ha criticat que “el servidor del Ministeri de Sanitat està presentant problemes per saturació des de principis de l’estiu”.

“Malgrat que el Govern assegura haver-los corregit, la veritat és que els farmacèutics d’algunes autonomies segueixen amb incidències i retards, que estan sent apressants també en les zones rurals”, ha sostingut.

Per això, Moya ha insistit en saber “quines mesures està adoptant el Govern, si és que ho està fent, per a solucionar aquesta situació definitivament i quin és el nombre total de farmàcies que no han pogut dispensar medicaments”.

“Sabem que el Ministeri va dur a terme en el seu moment convenis econòmics de col·laboració amb les comunitats autònomes, però en quin estat es troben actualment i amb quines comunitats estan subscrits actualment? Quina és la situació real dels incidents reportats per les autonomies des de maig de 2019? S’agilitarà d’alguna manera el funcionament del sistema de recepta electrònica?”, ha qüestionat la diputada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =