25n
25N
25N

Cs exigeix a Ribó el pagament de l'ajuda extraordinària a les comissions falleres després de la suspensió de les Falles

Cs exigeix a Ribó el pagament de l'ajuda extraordinària a les comissions falleres després de la suspensió de les Falles
22/04/2020 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha exigit a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que el consistori complisca amb el pagament de les ajudes extraordinàries previstes per a les comissions falleres de la ciutat després de la suspensió de les Falles per la crisi sanitària del coronavirus i l’estat d’alarma decretat per ella.

Així, aquesta formació ha indicat, en un comunicat, que l’administració local va aprovar en ple un pagament extraordinari a les comissions falleres d’un 37,5 per cent del valor del monument faller que s’afegia al 25 per cent habitual d’ajuda i que “ja va ser abonat a mitjan març”.

El portaveu de Cs en el consistori, Fernando Giner, ha reclamat al primer edil aqueix “pagament immediat del percentatge acordat” per a les comissions i ha destacat que aquestes entitats “han de fer front a moltes factures pendents després de la suspensió de les Falles”.

“Queda per abonar l’ajuda extraordinària i les comissions falleres estan esperant-la per a fer front a pagaments, que són molts després de la falta d’ingressos per la suspensió de les Falles”, ha exposat Giner.

Així mateix, ha ressaltat que “aquestes ajudes, sense cobrar encara, aniran destinades a abonar factures de proveïdors, en la seua majoria petites empreses de la ciutat, als quals les comissions els deuen serveis a causa de la dràstica reducció d’ingressos causada per la cancel·lació de les Falles”.

Per part seua, la regidora de Cs Amparo Picó ha explicat que la delegació de Cultura Festiva “està reclamant documentació a les comissions per a justificar les ajudes” i ha destacat que “l’estat d’alarma, moltes d’elles s’estan veient incapaces de poder aportar-la”.

La representant de Ciutadans ha afegit que “si l’Ajuntament va pagar el 25 per cent de la primera subvenció amb la garantia del contracte de l’artista faller entregat per la comissió, tot el que siga posar traves i inconvenients per a pagar la segona part és enganyar a les comissions falleres i posar en perill a artistes fallers, pirotècnics, floristes, impremtes i tants altres proveïdors de les Falles”.

“MÀXIMA CELERITAT”

“Sembla que el canvi de Fuset per Galiana no ha millorat la gestió de la regidoria”, ha manifestat Picó respecte al nomenament de l’edil Carlos Galiana com a titular de Cultura Festiva després de la decisió de Pere Fuset de deixar temporalment aquesta responsabilitat per la seua situació judicial.

“Des de Ciutadans exigim màxima celeritat per a pagar aquestes ajudes que ja tindran temps de justificar-se degudament. Ara l’urgent és frenar l’agonia de fallers i petites empreses valencianes”, ha subratllat Amparo Picó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 5 =

museo prehistoria