25n
25N
25N

Cs exigeix al Consell que assumisca el pagament de quotes d'autònoms i reclama augmentar ajudes a 100 milions

Cs exigeix al Consell que assumisca el pagament de quotes d'autònoms i reclama augmentar ajudes a 100 milions
09/04/2020 -

El síndic de Ciutadans (Cs) en Les Corts, Toni Cantó, i la diputada en el Congrés per València, María Muñoz, han considerat que les ajudes del Consell als autònoms són “insuficients” i han reclamat al president de la Generalitat, Ximo Puig, que “augmente el fons de 57 milions a almenys 100” i que “assumisca el pagament de les quotes dels autònoms que no cobreix el Govern central”.

Després d’una reunió telemàtica entre tots dos per a valorar la situació econòmica per la crisi del coronavirus, el líder de Ciutadans ha lamentat que “les peticions d’ajuda dels autònoms esgotaren en dues hores tot el pressupost previst pel Consell” i ha reclamat “més mesurades de liquiditat i una moratòria del pagament dels impostos”.

Muñoz, per part seua, ha explicat que “està recollint la demanda real del col·lectiu” i ha enumerat les propostes de Cs que passen per “suspendre el pagament de les quotes per a tots els autònoms durant l’estat d’alarma i retornar la quota de març ja pagada”.

Així mateix, ha demanat que s’estenga la prestació per cessament d’activitat a “tots els autònoms que exercisquen una activitat considerada no essencial i a tots els que hagen experimentat una pèrdua d’ingressos o vendes d’almenys un 30 per cent respecte al trimestre anterior”.

A més, ha advocat perquè “els autònoms que hagen hagut de cessar per causes relacionades amb la Covid-19 tinguen dret a una tarifa plana de 60 euros mensuals durant 12 mesos quan inicien de nou l’activitat i que hi haja una línia de finançament a cost 0 per a pagaments de costos fixos”.

En aquest sentit, Cantó ha afegit que les ajudes “han d’arribar també als autònoms mutualistes i que es destinen més recursos per a la resolució d’expedients i ajudes”. Respecte als ERTO, el líder de Ciutadans ha reclamat més “agilitat” i ha preguntat “quants treballadors es quedaran sense cobrar la prestació” i “quant hauran d’esperar per a començar a cobrar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =