25n
25N
25N

Cs exigeix al Consell que "baralle" a Madrid per unes ajudes justes per als valencians

Cs exigeix al Consell que "baralle" a Madrid per unes ajudes justes per als valencians
05/05/2020 -

El grup de Cs en Les Corts insta al conseller d’Hisenda, el socialista Vicent Soler, a “barallar” per un sistema de repartiment dels fons per a la lluita contra el coronavirus que siga just i que compense la situació d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana.

“Si Puig no aconsegueix defensar els interessos dels valencians, demostrarà que és irrellevant a Madrid”, ha advertit en un comunicat la portaveu adjunta, Ruth Merino, sobre la postura del ‘president’ de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, davant el Govern de Pedro Sánchez.

Així ho ha afirmat després de la reunió que van mantenir aquest dilluns la ministra d’Hisenda, Mª Jesús Montero, i els consellers autonòmics per a abordar la distribució dels 16.000 milions d’euros del fons no reembossable anunciat pel Govern.

Cs veu comprensible que cada comunitat defense el que més li beneficie, però exigeix que el conseller i el president ho facen per “els interessos de tots els valencians”. Recorda així que la Comunitat no part de la mateixa posició que la resta perquè fa molts anys que està sent la pitjor finançada.

Per això, per al grup ‘taronja’ és imprescindible aconseguir que s’apliquen els criteris necessaris en l’adjudicació de les ajudes que “permeten compensar d’alguna forma aquesta injustícia, especialment ara quan ja se sap que la reforma del sistema de finançament no es durà a terme tampoc enguany”.

En cas contrari, avisa, “es demostrarà que el govern de Sánchez no és de fiar, no compleix la seua paraula i continua beneficiant als qui se salten la Constitució en comptes dels ciutadans que es comporten de manera lleial i han sabut estar a l’altura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − 16 =