25n
25N
25N

Cs exigeix que l'Alcalde no estiga present per a votar en una moció

La formació liderada per Giner demana la seua absència en votar sobre la relació estre el Consistori i Abastos Abogados

Cs exigeix que l'Alcalde no estiga present per a votar en una moció
02/12/2019 -

Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha exigit una comissió d’investigació per a esclarir la relació entre el consistori i els despatxos professionals SMT Asesores i Abastos Abogados, en el qual té part el cunyat de l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó. Així mateix, volen que el primer edil s’absente de la votació de la moció.

Aquest és el punt quart de l’ordre dia del ple extraordinari que se celebrarà dijous que ve, en el qual el grup Cs ha sol·licitat a més la reprovació de Ribó –i que no estiga present en la votació de la moció sobre la comissió– i la del regidor de Mobilitat Sostenible i president de l’Empresa Municipal de Transports (EMT), Giuseppe Grezzi.

Sobre aquest assumpte, el portaveu de Cs, Fernando Giner, ha anunciat en un comunicat que el seu grup ha presentat una sol·licitud de recusació en la votació referent a la moció per a l’obertura de la comissió d’investigació, que aprofundisca en “si ha existit tràfic d’influències en la contractació, per part de l’EMT, del bufet d’advocats relacionat amb un familiar de Joan Ribó i depure responsabilitats polítiques”.

Segons ha assenyalat Giner, “en l’article 23 de la Llei de Règim Jurídic del Sector Públic es planteja l’obligació d’abstenció en cas de parentiu o relació familiar, així que l’alcalde de València no hauria d’estar present durant la votació”. “Esperem que aquesta peça separada hauria d’aprovar-se amb el suport de tots els grups i l’alcalde hauria de mantenir-se al marge”, ha afegit.

Sobre aquest assumpte, Giner ha explicat que el seu grup demanarà que, a més de l’alcalde, en la comissió d’investigació declare el president de l’EMT, Giuseppe Grezzi; el responsable de Abastos Abogados, Daniel Pérez; i Salvador Martínez Tarín, secretari del consell de l’EMT.

El portaveu taronja ha assenyalat que Ciutadans també ha denunciat en el jutjat aquest cas, per la possible comissió d’un delicte de tràfic d’influències en el nomenament del secretari assessor de l’EMT, qui cobrava els seus treballs a través de la societat Abastos Abogados, el president dels quals és el cunyat de l’alcalde.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 + catorze =

CCCC
activem alfafar