25n
25N
25N

Cs exigeix a Marzà que "aclarisca els dubtes de pares i professors" sobre l'organització del pròxim curs

Cs exigeix a Marzà que "aclarisca els dubtes de pares i professors" sobre l'organització del pròxim curs
10/08/2020 -

Ciudadanos (Cs) en Les Corts exigeix al conseller d’Educació, Vicent Marzà, que “aclarisca els dubtes de pares i professors” respecte a l’organització del nou curs escolar, en una carta en la qual li demana explicacions sobre l’augment de plantilles a les aules i el protocol de traçabilitat i actuació davant contagis.

En la missiva remesa al conseller, la portaveu adjunta de Cs, Merche Ventura, ha criticat que les instruccions oferides fins al moment per la Conselleria “hagen arribat tard i malament i hagen generat més preguntes que respostes entre la comunitat educativa”, ha informat Cs en un comunicat.

Sobre aquest tema, Ventura ha lamentat que Educació “no haja aclarit de manera concreta com s’organitzaran els anomenats grups bambolla” i que “a menys d’un mes de començar les classes encara no se sàpia si s’ampliaran els recursos humans per a fer desdoblegaments per a poder complir amb les ràtios obligatòries”.

En cas que alguns centres hagen de traslladar part del menjador escolar a les aules, la diputada ‘taronja’ s’ha preguntat “com es garantirà la higiene total en les mateixes” i “qui s’haurà d’encarregar d’això”.

A més, la portaveu d’Educació de Cs ha enlletgit a Marzà (Compromís) que “les mateixes direccions dels centres hagen hagut de desenvolupar un pla de contingència, quan, lògicament, no està entre les seues competències ser experts en prevenció de riscos laborals”. Per això, li ha inquirit “si s’han revisat aquests plans i si es farà seguiment dels mateixos per a garantir la seguretat dels menors”.

En aquesta línia, ha posat de manifest els “nombrosos interrogants que llança el protocol de Sanitat elaborat pel Consell per als col·legis” i que, al seu judici, “no compta amb figures referents en matèria sanitària com la infermera escolar, tal com Cs porta reclamant des de la passada legislatura”.

“El protocol tampoc explica com es durà a terme la traçabilitat davant un possible contagi en un centre i, en cas de produir-se, si s’aïllarà al professorat, a una classe de manera concreta, o si es tancarà el centre al complet i es manarà a tots a casa en quarantena”, ha asseverat.

Finalment, Ventura ha instat a Marzà a “destinar tots els recursos necessaris per a garantir la qualitat educativa als menors amb necessitats especials, així com a l’alumnat de secundària, que en part haurà de cursar educació a distància, la qual cosa necessitarà un major esforç per a prevenir l’absentisme”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − quinze =