25n
25N
25N

Cs demana a Educació que garantisca accés a alimentació digna a tots els menors després del tancament de menjadors escolars

Cs demana a Educació que garantisca accés a alimentació digna a tots els menors després del tancament de menjadors escolars
18/03/2020 -

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha demanat a la Conselleria d’Educació que garantisca l’accés a una alimentació digna a tots els menors valencians mentre dure el tancament de col·legis i menjadors escolars per la crisi del coronavirus.

“La declaració de l’estat d’alarma augmenta les dificultats a les quals s’enfronten diàriament els xiquets procedents de famílies i entorns més desfavorits, ja que es posa en perill l’accés a un menjar diari que, en situacions normals, reben en els menjadors escolars”, ha manifestat en un comunicat la diputada Merche Ventura.

Per això, la parlamentària ha instat a Educació a “coordinar-se amb les àrees de Serveis Socials, dependents de Vicepresidència i Conselleria de Polítiques Inclusives, per a posar en marxa totes les eines i recursos necessaris, de manera que aquests xiquets no es vegen afectats”.

“El Consell ha d’afanyar-se a conéixer quantes famílies i menors estan en situació de vulnerabilitat en aquests moments en la Comunitat Valenciana”, ha afegit Ventura, qui ha alertat de “l’especial vulnerabilitat dels xiquets que han quedat en uns llimbs després del tancament dels Centres d’Acció Educativa Singular (CAUS), situats en zones de major exclusió social i econòmica”.

Segons assegura, “hui dia, moltes famílies encara no saben si seran capaces de proporcionar un plat de menjar cada dia als seus fills, per la qual cosa l’Administració ha de fer un esforç extra perquè cap menor valencià passe necessitats”, ha assenyalat.

A més, la portaveu d’Educació de Cs ha assegurat que “aquesta situació passarà factura també al rendiment de molts estudiants”. “No sols es veurà agreujada la bretxa social, sinó també digital, atés que aquests xiquets no tenen accés a les noves tecnologies i, per tant, no podran fer seguiment de les directrius ni dels continguts educatius que s’estan marcant des de cada centre”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 4 =