25n
25N
25N

Cs demana que els habitatges públics buits es destinen a sanitaris, pacients i víctimes de violència masclista

Cs demana que els habitatges públics buits es destinen a sanitaris, pacients i víctimes de violència masclista
08/04/2020 -

El grup de Cs a les Corts proposa que el parc públic d’habitatges de la Generalitat Valenciana que no estiguen ocupades actualment es pose a la disposició del personal sanitari, pacients asimptomàtics i víctimes de violència masclista que puguen necessitar una nova residència durant la crisi del coronavirus.

Així li ho ha traslladat la diputada Mamen Peris al vicepresident segon i conseller d’Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, seguint l’exemple de localitats com Orihuela (Alacant) on Cs ha destinat 36 habitatges públics a aquest efecte.

Ciutadans també demana que se simplifiquen els tràmits d’ajudes al lloguer, davant les dificultats que pateixen moltes famílies per a poder assumir el pagament de la renda. I sol·licita al Consell una sèrie d’incentius fiscals per als propietaris que fraccionen o suspenguen el cobrament del lloguer de manera temporal, mentre dure la crisi i s’active novament la deducció pel pagament de la hipoteca en el tram autonòmic de l’IRPF.

En clau local, el grup ‘taronja’ insta als ajuntaments valencians a “donar exemple” i que rebaixen l’Impost de Béns immobles (IBI), al costat d’una bonificació del cent per cent per a les famílies nombroses o que s’hagen vist afectades directament per la pandèmia.

En matèria de mobilitat, Cs emplaça al Consell a garantir les mesures de seguretat en el transport públic quan tot torne a la normalitat. Fins llavors pregunta pels plans i el calendari per a restablir les freqüències de pas normals del TRAM i Metrovalencia, atés que el 12 d’abril tornen a l’activitat laboral milers de treballadors.

Ciutadans exigeix “evitar la improvisació” en sectors com la construcció i reclama al conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, que prioritze aquestes obres públiques i reprograme les grans infraestructures quan acabe l’estat d’alarma. La representant de Cs s’ha reunit per videoconferència amb Espanya i els responsables d’infraestructures de la resta de grups.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − 3 =