25n
25N
25N

Cs denuncia la "demora" de l'Ajuntament amb el xec escolar davant un curs "especialment complicat"

Cs denuncia la "demora" de l'Ajuntament amb el xec escolar davant un curs "especialment complicat"
29/08/2020 -

El portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha criticat la “demora” del Consistori en la resolució de les ajudes del xec escolar i ha lamentat que “no s’hagen resolt encara les mateixes, quan les escoles infantils estan a punt d’obrir”, i especialment “quan ens enfrontem a un curs especialment complicat”.

L’edil de Cs ha denunciat que “no és el primer any que Ribó actua d’aquesta manera amb el xec escolar, arribant fins i tot a demorar les ajudes fins a tres mesos”, ha retret la formació en un comunicat.

“L’any passat va ser el primer any que van ser capaços de traure els llistats al juliol, i no entenem que enguany estiguem una vegada més amb retards i l’expedient paralitzat des de maig”, ha censurat el portaveu de Cs, qui ha qualificat la demora de “molt irresponsable”, ja que “moltes famílies veuen condicionada l’escolarització a la concessió del xec i més enguany”.

Giner ha remarcat que després de l’acord aconseguit en Pacte de Reconstrucció, a proposta de Cs, “més de 1.000 famílies es van beneficiar al juliol d’una extensió del xec escolar 2019-2020”. “L’ampliació del xec escolar va ser una de les nostres vint propostes incloses en el Pacte de Reconstrucció i no pararem fins que aconseguim que siga universal i fins que l’Ajuntament el concedisca amb l’antelació suficient perquè les famílies es puguen organitzar”, ha explicat Giner.

“Les famílies van rebre al juliol 50, 70 o 90 euros, segons la puntuació rebuda, i van poder conciliar la vida familiar i laboral dels seus fills de 0 a 3 anys”, ha assenyalat.

Finalment, el portaveu de Cs ha destacat que València “té 180 centres on s’educa a xiquets d’entre 0 a 3 anys i l’ampliació és necessària per a enfortir la conciliació familiar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 3 =