25n
25N
25N

Cs denuncia que els Bombers realitzen els serveis sense infermer ni ambulància

Cs denuncia que els Bombers realitzen els serveis sense infermer ni ambulància
13/08/2020 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha denunciat que el Servei de Bombers del consistori manca en aquests dies del servei preceptiu d’infermer i d’ambulància contemplat en huit protocols interns d’actuació.

Sobre aquest tema, el regidor Narcís Estellés ha anunciat que demanarà explicacions a l’edil Aarón Cano en la pròxima Comissió de Participació i Protecció Ciutadana perquè en aquestes circumstàncies “en cas de precisar els ciutadans l’atenció dels bombers, es donarien dificultats serioses per a prestar el servei”.

“La falta d’efectius sanitaris en el Cos de Bombers ja l’hem anat denunciant, i també els sindicats han emplaçat al regidor del PSPV a solucionar aquesta situació, però cada dia s’agreuja més”, ha criticat.

En aqueix sentit, ha assenyalat que la plantilla orgànica sanitària és de 9 infermers i d’un metge, segons ens van contestar al començament del mandat, però la plantilla real és “molt diferent”, ja que “només hi ha sis infermers operatius, dels quals, un està de baixa, dues de vacances i un amb reducció horària, amb la qual cosa només hi ha dos infermers disponibles per a treballar en els cinc torns”.

A més, ha afirmat que des d’ahir i fins al diumenge no hi haurà un sol professional per a atendre els bombers i ciutadans en cas de necessitat i això és “una falta absoluta de planificació i control del regidor Aarón Cano”. “Seran quatre dies incomplint les normes i el regidor ha de donar explicacions”, ha exigit.

Estellés també sol·licitarà a l’edil Aarón Cano explicacions de l’absència de l’ambulància en un incendi d’un habitatge en Cases de Bárcena el 24 de juliol, que van denunciar els sindicats, i on una dona “va tardar una hora a ser atesa fins que va arribar el servei sanitari”. Un altre fet on era obligada l’ambulància, ha afirmat, va ser un servei del 8 d’agost de 2019, on els bombers van patir picades de vespes amb al·lèrgies i atenció hospitalària.

“L’edil Estellés ha afirmat que “el regidor Cano assegura per escrit contínuament que tots els serveis porten ambulància, però no és cert”, ha assenyalat. “A una pregunta que li formulem ens contesta que des de l’inici de l’estat d’alarma, i fins a la seua finalització el 21 de juny, s’han realitzat 766 serveis amb el servei d’infermeria i ambulància.

Així mateix, ha assenyalat que en una resposta van afirmar que en 2019 es van fer 979 intervencions, totes amb infermers, però en una altra, sobre els serveis de 2019, “contesten que amb ambulància s’han fet 804 serveis”. “Per tant, hi ha una diferència de 175 serveis i exigim respostes clares a l’edil Cano davant la disparitat de xifres”, ha conclòs Estellés.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc + nou =