25n
25N
25N

Cs critica que "Ribó manté bloquejada la declaració BIC de 'Les Corregudes de Joies' de Pinedo"

Cs critica que "Ribó manté bloquejada la declaració BIC de 'Les Corregudes de Joies' de Pinedo"
07/06/2020 -

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha denunciat que l’alcalde, Joan Ribó, “manté bloquejada, durant cinc anys, la petició de declaració de Bé d’Interés Cultural (BIC) de ‘Les Corregudes de Joies’ de Pinedo”.

Giner ha assegurat en un comunicat que l'”alcalde ha mantingut la documentació en un calaix durant tres anys” fins que el seu grup municipal “s’ha interessat amb preguntes a la Comissió de Benestar i Cultura”.

“La Llei de Patrimoni Cultural Valencià especifica amb claredat que l’esport tradicional és una dels senyals d’identitat del poble valencià i ‘Les Corregudes de Joies’ ho són des de fa més de 140 anys”, ha explicat.

El regidor ha insistit que “les primeres peticions dels veïns del poble de Pinedo i de l’associació constituïda per a declarar-se BIC van començar en 2014, però l’alcalde ha bloquejat aquesta petició fins que la regidora Amparo Picó es va interessar per l’assumpte en la comissió de Benestar Social”.

Per part seua, la regidora Amparo Picó ha qualificat d'”inaudita” la paràlisi de la declaració i ha criticat a l’edil de Cultura, Gloria Tello, per “la seua mala gestió”.

L’edil Picó ha recalcat que “el PSOE és copartícip d’aquest bloqueig perquè està al capdavant de la delegació d’Esports, des de la qual es van començar els tràmits juntament amb la delegació de Pedanies ara dita de Pobles”.

Per a concloure, Picó ha explicat que “va ser a primers de 2017 quan Cultura va iniciar els tràmits i va tindre amb promptitud els informes de la RACV i el de Belles arts”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + 9 =