25n
25N
25N

CS demana al Consell una línia d'ajudes específiques i un pla de rescat per al sector pirotècnic

CS demana al Consell una línia d'ajudes específiques i un pla de rescat per al sector pirotècnic
19/05/2020 -

Ciutadans en Les Corts Valencianes ha demanat al Govern valencià augmentar i destinar una línia d’ajudes específiques així com un pla de rescat per al sector pirotècnic, “que s’ha vist, de la mateixa manera que altres sectors productius, greument afectat per la crisi del coronavirus”, segons han assenyalat fonts del grup parlamentari.

Sobre aquest tema, el diputat Carlos Gracia ha explicat que els professionals pirotècnics han rebut “un nou revés” en l’última setmana en veure cancel·lades, almenys fins a 2021, les festes de la majoria de les principals ciutats valencianes i en altres parts d’Espanya. Per això, ha assenyalat que “davant la incertesa econòmica que travessaran els pròxims mesos, necessiten un suport extra de les Administracions”, ha assenyalat.

En aqueix sentit, ha assenyalat que en aquests moments, més del 70 per cent de les empreses dedicades a la pirotècnia en la Comunitat Valenciana han hagut d’aplicar un ERTO als seus treballadors, i “no tenen ja expectatives de poder salvar la campanya estival, per la qual cosa s’enfronten a una paralització del cent per cent i per temps indefinit”.

A més, el diputat s’ha fet eco de les “queixes i preocupació del sector” que denuncia no comptar amb ajudes directes i no ser considerats com a activitat cultural, “quan el treball que realitzen és, fonamentalment, artesà”.

Per això, Gracia ha instat també a la Conselleria d’Economia a dissenyar, en col·laboració amb les associacions i representants del sector, una campanya de promoció per a fomentar la importància de la pirotècnia valenciana i potenciar la contractació d’empreses des de les Administracions públiques de la Comunitat Valenciana.

“No podem ignorar que la pirotècnia és, sens dubte, una de les senyes d’identitat cultural més rellevant de la Comunitat Valenciana, i, en aquests moments, requereix un empenyiment per a no verse més perjudicada del que ja estava”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

caixaontinyent
Informacion coronavirus