25n
25N
25N

Cs insta al Consell a implantar xecs de formació per a aturats com a mesura contra l'atur de llarga duració

Cs insta al Consell a implantar xecs de formació per a aturats com a mesura contra l'atur de llarga duració
19/01/2020 -

Ciutadans en Les Corts Valencianes ha instat al Consell a implantar xecs de formació per a les persones desocupades com a mesura per a “combatre l’atur de llarga duració” en la Comunitat Valenciana.

Així ho ha avançat el diputat de Ciutadans Carlos Gracia, qui, a través d’una Proposició No de Llei (PNL), ha proposat que siga Labora “qui oferisca més diversificació en les ofertes de formació per a l’ocupació i que siguen els treballadors els qui puguen triar directament els recursos que més s’adapten als seus perfils i necessitats”.

Cs ha explicat en un comunicat que segons les dades de l’última Enquesta de Població Activa (EPA), quasi 340.000 persones no tenen treball en la Comunitat Valenciana, dels quals, més del 30 per cent són parats de llarga duració, alguna cosa que, segons ha lamentat García, “en molts casos desemboca en l’eixida del mercat laboral”.

Per això, ha afirmat que “atallar aquest problema és un dels grans reptes de les Administracions Públiques” i ha destacat que “ampliar els perfils curriculars entre els aturats també és de gran utilitat per a les empreses, perquè és precisament en l’àmbit de la formació on troben més dificultat en buscar nous treballadors, sobretot en el sector tecnològic i de la comunicació”.

En aquesta línia, ha defensat que “el tripartit ha d’apostar per polítiques d’ocupació veritablement efectives i copiar models que ja es duen a terme en altres autonomies amb bons resultats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − 8 =

bombers
bombers