25n
25N
25N

Cs diu que l'Ajuntament de València no compleix "els mínims exigibles després de 14 dies d'estat d'alarma"

Cs diu que l'Ajuntament de València no compleix "els mínims exigibles després de 14 dies d'estat d'alarma"
01/04/2020 -

El grup municipal de Ciutadans (Cs) a l’Ajuntament de València ha criticat aquest dimecres, en un comunicat, que el consistori “no està complint els mínims exigibles després de catorze dies d’estat d’alarma” decretat pel Govern arran de la crisi sanitària del coronavirus.

Així, el portaveu de Cs a l’Ajuntament de la capital valenciana, Fernando Giner, ha demanat a l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, que l’administració local aplicació “correctament les mesures adoptades pel consistori per a aquest període excepcional a causa de la crisi del coronavirus”.

En aquesta línia, ha instat a fer un “major esforç” amb les persones majors, les persones amb discapacitat i els autònoms, “els qui troben una web bloquejada quan intenten sol·licitar ajudes”. “És moment de fer un esforç major, l’equip de govern ha d’aprofundir al màxim en l’aplicació de les mesures aprovades en el ple municipal” per a pal·liar els efectes de la Covid-19, ha insistit el responsable de Cs.

Fernando Giner ha apuntat que el telèfon habilitat per a informar les persones majors de la ciutat durant aquesta crisi “ha d’estar operatiu també a les vesprades”. “Els majors són el col·lectiu més vulnerable i han de tindre un servei continuat d’atenció”, ha exposat sobre aquest tema.

Igualment, el portaveu de Cs ha considerat “necessari” extremar el suport a les famílies amb algun membre amb diversitat funcional. “Hauria d’haver-hi un pla de l’Ajuntament per a totes les persones amb discapacitat”, ha manifestat en aquest sentit.

PERSONAL PÚBLIC

Giner ha asseverat, d’altra banda, que “els treballadors públics, policies, funcionaris i personal de neteja” són una altra de les “grans preocupacions” del seu partit. “Han de comptar amb totes les mesures de seguretat, no sols legals sinó les que oferisquen una major protecció”, ha plantejat.

Igualment, l’edil ha asseverat que “és una irresponsabilitat que els conductors de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) tampoc estiguen protegits” i ha assegurat que aquesta companyia “hauria de ser gratuïta durant aquest període” de crisi sanitària. “Tot el que agafa un autobús és per una obligació ineludible”, apuntat.

Respecte als autònoms, Giner ha agregat que “hui dia, no poden accedir a les ajudes” municipals “perquè no funciona la web on accedir a elles”. “Es troben amb una web bloquejada”, ha reiterat.

“FER BALANÇ”

Així mateix, ha opinat que la quantitat destinada a aquest col·lectiu a través de les subvencions és “insuficient”. Fernando Giner ha demanat al primer edil “fer balanç, com ha fet Ciutadans”, i “solucionar de manera immediata tot el que no està funcionant bé”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =