25n
25N
25N

Cs acusa Bravo d'eludir la seua responsabilitat davant la falta de plans de prevenció contra incendis

Cs acusa Bravo d'eludir la seua responsabilitat davant la falta de plans de prevenció contra incendis
11/08/2020 -

Cs en Les Corts acusa la consellera d’Administració Pública, Gabriela Bravo, d’eludir la seua responsabilitat davant la falta de plans de prevenció d’incendis en els municipis de la Comunitat Valenciana després dels focs forestals dels últims dies.

El grup ‘taronja’ porta des de l’any passat, especialment durant juliol, alertant dels perills que suposa que nombrosos ajuntaments no compten amb els protocols de seguretat necessaris davant la pujada de temperatures a l’estiu.

Un total de 126 localitats valencianes estan obligades a comptar amb plans d’actuació municipals i territorials en l’àmbit de la prevenció d’incendis, però “a penes una desena de totes elles compten amb aquestes mesures”, adverteix el diputat Luis Arquillos en un comunicat.

En tots els casos, Cs defensa que el Consell és l’últim garant que ha de vetlar perquè es complisca la normativa, amb el que “si hi ha ajuntaments que per grandària demogràfica i situació econòmica no tenen capacitat tècnica i humana de posar en pràctica aqueixos plans per si mateixos, la Conselleria té l’obligació de donar-los suport”.

Lamenta així la “vulnerabilitat” de zones de l’interior de la Comunitat, alguna cosa “lloc de manifest en els últims tres dies, amb fins a 11 incendis forestals, alguns de grans dimensions, i nou d’ells hagen sigut en termes municipals pertanyents a ajuntaments que encara no s’han adherit a aquests plans”.

A això se suma, per a Cs, que aquests mesos són clau per a dur a terme accions de prevenció contra inundacions. “El Pla d’Acció Territorial sobre Prevenció de Risc d’Inundació (Patricova) obliga a comptar amb mesures enfront de riuades i fortes pluges, però, de nou, veiem com la desídia de la consellera Bravo deixa a nombrosos municipis desprotegits i que, en tot just dos o tres mesos poden tornar a patir una nova DANA”, alerta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 16 =