25n
25N
25N

Creu Roja dóna recer a 250 persones a les províncies d'Alacant i València

Creu Roja dóna recer a 250 persones a les províncies d'Alacant i València
13/09/2019 -

Creu Roja Alacant ha donat recer temporal, aquesta matinada de divendres, a unes 250 persones en els huit alberguers provisionals que s’han habilitat en diversos municipis d’Alacant i València, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

En total, en tots ells s’ha proporcionat assistència durant la tard nit d’ahir a 250 persones, encara que les capacitats de tots aquests albergs superen la xifra de 560.

Per localitats, a Alacant s’ha atés 51 persones, a Calp a 3, a Torrevella a 23, Oriola a 65, a Villena a 1, a Alcoi a 2, a Callosa de Segura a 84 i a València ciutat a 14. En localitat de Redovà, Creu Roja dóna suport a Policia Local en la instal·lació de l’alberg habilitat per ells.

Al costat de la labor d’alberg provisional, Creu Roja ha realitzat batudes per diversos municipis per a repartir mantes, recolzar en l’evacuació i trasllat de persones dels seus habitatges, i la provisió de vivers, aigua i roba. De fet, ahir dijous es va activar el conveni d’emergències subscrit entre Creu Roja Espanyola i la Fundació Carrefour per al subministrament d’aquests articles entre la població afectada.

Creu Roja disposa en aquests moments de l’ajuda de prop de 100 voluntaris i voluntàries especialistes en emergències, intervenint en els diferents escenaris. A més d’aquests recursos humans, operen en la zona en aquests moments set ambulàncies SVB, dues SVA, deu vehicles de logística i tres totterreny.

Creu Roja té activats a tots els seus Equips de Resposta Immediata en Emergències (ERIE) d’Alberg Provisional per a l’atenció i rotació continuada de la labor desenvolupada en els diferents albergs.

“Aquestes últimes 48 hores han sigut especialment intenses en Creu Roja. Des que els pronòstics meteorològics apuntaven que el pas de la DANA podria sentir-se amb força i afectar una gran part del sud de la Comunitat Valenciana, des de Creu Roja ens hem anat preparant, amb la previsió de material d’emergència disponible i la coordinació i preemergència dels nostres equips”, apunta Miguel Ángel Rodríguez, Coordinador de Creu Roja

Finalment els pronòstics s’han complit i el pas del temporal ha afectat una gran part dels municipis.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 1 =