caixa popular

Crowdlending, nou model de finançament per a empreses

El Fòrum d’Assessorament Patrimonial de la FEBF analitza el model de negoci de Colectual, primera plataforma de la Comunitat Valenciana en Crowlending

Crowdlending, nou model de finançament per a empreses
18/10/2017 -

El Fòrum d’Assessorament Patrimonial (FAP), promogut per la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF) i el seu col·lectiu de socis, ha comptat amb la ponència “Crowdlending: nova via per a invertir en préstecs a empreses” Ponent: D. José Mª Ferrer Tarín, Director General de Colectual. A l’acte han assistit representants de BMN, Tressis, CaixaBank, Sabadell Urquijo, Bankia, Broseta, Bondholder, Q renda, Aznar Patrimoni entre uns altres. La sessió també ha comptat amb la participació de Pedro Gómez i Antonio Paños de Colectual. Ferrer ha assenyalat, “la inversió en préstecs per a xicotetes i mitges empreses, ja no està solament en mans de les entitats bancàries tradicionals, el Crowdlending permet l’accés a una nova categoria d’actius per a un inversor.

El mercat del Crowdlending es basa en plataformes digital on connecten directament persones que cerquen diversificar els seus estalvis i empreses que necessiten finançament. Ferrer ha puntualitzat, “la plataforma formalitza un préstec col·lectiu en nom de tots els inversors, que han de recuperar la seua inversió i els interessos corresponents”.

El finançament a les empreses es realitza mitjançant inversors que decideixen que projecte invertir, una vegada superat el filtre d’accés cada projecte compta amb 45 dies per a obtenir el finançament. Colectual no realitza assessorament, però si aporta un scoring orientatiu. Els inversors es classifiquen entre no acreditats i acreditats, amb la diferència que els no acreditats tenen límits d’inversió i els acreditats no comporten limite però han de complir certs requisits. “Si un projecte està disponible en la nostra plataforma, es creu 100% en ell” ha assenyalat Pedro Gómez.

Gómez ha destacat l’atractiu per als inversors per la seua “liquiditat parcial, amb reemborsaments periòdics de la inversió, que poden retirar-se o reinvertir-se en nous préstecs i un actiu adequat per a incloure en una cartera d’inversions per la seua baixa volatilitat i la seua no correlació amb esdeveniments de la vida econòmica”.

Colectual, autoritzada per la Comissió Nacional del Mercat de Valors i inscrita en el Registre de Plataformes de Finançament Participatiu, amb el núm. 5, és la primera plataforma de la Comunitat Valenciana, nascuda l’any 2015. Colectual destina a causes socials un 25% dels seus beneficis distribuïbles. Com afirma Ferrer, “els inversors determinen on volen que es destine el benefici generat amb les seues inversions”.

Els Fòrums de Trobada de la FEBF comparteixen idees i iniciatives de millora entre els seus socis (professionals i directius de referència), atorgant visibilitat a persones i missatges d’interés per a la plaça financera valenciana.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × 1 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats