caixa popular

Cromàpica: la llibertat d’expressar l’art a Picassent

Cromàpica: la llibertat d’expressar l’art a Picassent
30/08/2017 -

Manifestar-nos. Parlar amb els sentits i a través l’art. Poder representar artísticament tot allò que ens captiva, que ens enamora, que ens preocupa. Fer dels nostres passejos un lloc d’encontre, de parada, de reflexió. Això i més és Cromàpica, festival d’art urbà a Picassent que enguany arriba a la seua segona edició i que provocarà un sentiment d’admiració, sorpresa i desig que fa que la proposta es repetisca. I així serà, amb novetats importants que ara detallem:

4 artistes per a 4 murs

En la seua fase de concurs, el festival tindrà a 4 artistes que deixaran la seua petjada en 4 zones diferents de la població. Després el jurat avaluarà les seues obres i premiarà als i les participants, una d’elles, per cert, veïna de Picassent, concretament, Alba Bla, la qual plasmarà la seua policromia al cantó del carrer de Gómez Ferrer. La resta d’il·lustradors seran:
XOLAKA (Gómez Ferrer).
SOY BYG (carrer Torrent).
LOLOFONICO (avinguda del Sud).

Artistes convidades

Amb El abrazo, JulietaXLF va ser una de les sensacions de la 1a edició del festival de l’any passat. Un mur símbol d’amor per la vida situat al carrer Morella que ha accentuat la importància de l’art i la consonància urbana. JulietaXLF torna enguany com a artista convidada i la podrem vore al carrer Alginet els dies 1, 2 i 3 de setembre.

L’altra artista convidada serà Lezzart.

Murals participatius

Amb la coordinació del col·lectiu De tripas Aerosol, una de les novetats de la present edició és que el poble, a més de ser espectador i observador d’aquest festival, també serà protagonista de la creació de dos murs participatius situats a la futura Plaça de les Lletres, molt a prop de la Casa Jove La Torta i al costat del mur d’Estellés. També, i al parc Abril Martorell, al costat del Centre de Convivència, el veïnat de Picassent tindrà l’oportunitat de demostrar la seua creativitat.

El sentit i aposta pel festival

Des de la Regidoria de Joventut i Cultura es pensa que l’art, el seu interior, i també la seua projecció a l’exterior està en cadascú de nosaltres. Cromàpica és Picassent, és la recerca de trobar nous espais de proximitat per expressar, amb imaginació, els nostres sentiments, somnis i realitats.

Els horaris

1 de setembre
10 h. Mural al centre de convivència
19.30 h. Presentació del festival cromapica2017 a la Casa de Cultura
20 h. Baralla d’il·lustradors. Drawing Fighters a l’Ermita de Picassent

Mural participatiu al parc al costat del túnel blanc. (Avgda Cristòfor Aguado i Medina).
1 de setembre, de 18 a 20.30 hores.
2 de setembre d’11 a 13 hores i de 18 a 20.30 hores.
3 de setembre d’11 a 13 hores i de 18 a 20.30 hores.

Les intervencions dels artistes seleccionats a concurs es desenvoluparan durant els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris