25n
25N
25N

El veïnat del Cabanyal contesta a Català que no són "moneda política"

María José Català, candidata del PP a l’alcaldia de València, ha anunciat que pretén obrir la ciutat al mar

E.P

El veïnat del Cabanyal contesta a Català que no són "moneda política"
24/01/2019 -

“Sense destrucció”, “moneda política”, “danys” o “no es toca” són alguns dels termes amb què l’Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar s’han dirigit cap a la candidata a l’alcaldia de València pel Partit Popular, María José Català. La que va ser consellera d’Educació i Cultura entre 2012 i 2015 ha anunciat que, en el cas d’aconseguir ser alcaldessa, “obriria València al mar” amb un nou projecte urbanístic en una entrevista a València Plaza.

En concret, la líder del PP va dir que el barri del Cabanyal “pot tindre un atractiu important quant a patrimoni” i que, per aqueix motiu, creia bona opció obrir València al mar a través d’un projecte urbanístic “que no siga invasiu”. Una actuació que seria diferent de la que va proposar el seu partit en el seu moment, ja que renunciaria a una gran avinguda que acabe en una gran rotonda “perquè és invasiu i no està permés per la protecció patrimonial”.

Sandra Gómez: “Això supondria retornar València a la seua pitjor etapa”

Així mateix, Català va valorar que el barri “s’ha perdut tota la legislatura” perquè el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI), malgrat estar aprovat, “va acabar per derogar-se i ara es presentarà un en exposició pública pròximament… però ja estem acabant la legislatura”. D’altra banda, va destacar que es detecten greus problemes de serveis socials i de convivència, malgrat ser un dels barris de major futur de la ciutat, va qualificar.

Des de llavors, són molts els actors que han respost a aquesta proposta. El mateix dia, Sandra Gómez, candidata a l’alcaldia pel PSPV i actual tinent d’Alcalde de l’Ajuntament, contestava a Català que “això suposaria retornar a València a la seua pitjor etapa” i que el seu partit “no tornarà a posar les seues mans” sobre el Cabanyal.

Per a la socialista, es tracta d’una visió “elitista” d’aquests barris perifèrics que “connecten València amb el mar”, “en comptes de voler-los, respectar-los i entendre per què són tan part de la ciutat com el carrer Colón o la Plaça del Patriarca”. “Tant costa acceptar que la voluntat dels veïns és voler i protegir el seu barri? Tant li costa al PP sumar-se al consens social i deixar de fer politiqueig partidista amb el nostre barri?”, va denunciar.

L’Associació de Veïns del CabanyalCanyamelar també s’ha dirigit a la candidata del PP: “Sra. Català, oblida’t del Cabanyal, no som moneda política. JA N’HI HA PROU! Bastant mal ha fet el govern del PP durant els 24 anys de legislatura. La trama urbana del Cabanyal és PATRIMONI i NO ES TOCA. Estem ja en procés de revitalització”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + quinze =

museo prehistoria