caixa popular

Ribó ressalta la necessitat d'aplicar criteris sostenibles en les compres municipals

Ribó ressalta la necessitat d'aplicar criteris sostenibles en les compres municipals
12/06/2018 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha ressaltat aquest matí en Las Naves la necessitat que s’apliquen criteris mediambientals, ètics i sostenibles en les compres municipals i, en general, en totes les contractacions públiques. Ribó ha intervingut en l’obertura de la jornada de Compra Pública Innovadora i Responsable, dirigida a empreses i administracions públiques, a la qual aquesta vesprada seguirà una segona jornada de Consum Responsable, dirigida ja al públic en general.

«En el Govern de la Nau ens sembla molt important la compra pública responsable i innovadora, i per açò l’estem introduint en l’Ajuntament de València en aspectes com el de la compra d’energia elèctrica. Volíem introduir clàusules perquè s’atengueren les persones que se’ls talla la llum per no poder pagar, però hem vist com a Madrid hi ha hagut una sentència que ho declara improcedent. Sí que hem introduït l’apartat, que em sembla molt important mediambientalment, que siga energia 100% renovable. També estem treballant en altres aspectes com el comerç just, amb les màquines de vending, el de l’alimentació a les escoles o el de la banca ètica, que és xicoteta encara en aquesta ciutat, però em sembla molt interessant que comence a participar en les finances municipals», ha afirmat l’alcalde Joan Ribó després de la seua intervenció en l’obertura de la Jornada de Compra Pública Innovadora i Responsable, que hui se celebra en Las Naves.

UNA CIUTAT AMB VALORS

«Des del govern municipal apostem per les polítiques socials i ambientals de manera transversal, i per açò donem suport a la jornada de hui, que posa l’accent en què la compra pública responsable siga aplicada com a via ordinària. I també que aquesta compra pública realment aporte, de manera paral·lela, eficàcia i eficiència», ha assenyalat Joan Ribó, per a qui la compra pública responsable «és una de les línies de treball que estem desenvolupant a València. Per al Govern de la Nau és molt important el consum responsable dirigit a tota la ciutadania en la cerca d’un desenvolupament corresponsable del territori. Si és clau la compra pública responsable no ho és menys que la ciutadania se sume en la construcció d’una ciutat amb valors»

Què és la Compra Pública Responsable? Què és la Compra Pública Innovadora? Per què és necessària per a fomentar la transparència i la sostenibilitat en la gestió pública? Quines són les conseqüències valuoses i positives de practicar un Consum Responsable?, són algunes de les qüestions plantejades en les diferents ponències que seran presentades durant tot el dia en Las Naves. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que «la Compra Pública Innovadora i Responsable és una mostra més de l’aposta per les polítiques transversals, que ens permet l’aplicació de criteris mediambientals, ètics i socials en les contractacions públiques».

En aquest sentit, Ribó ha destacat la posada en marxa d’eines innovadores que segueixen eixa línia de treball, com són la cartera baremada de proveïdors, «dissenyada per las Naves i que aplica aquests criteris mediambientals i socials», abans de donar pas a l’exposició d’experiències de Compra Pública Innovadora com les dels ajuntaments de Saragossa i Gijón, o d’entitats com a l’Agència de l’Energia del Consorci de la Ribera o la mateixa Las Naves.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − onze =

Paiporta
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris