25n
25N
25N

"Trencar la llei del silenci ajuda molt a la víctima"

Alcàsser s’uneix a la commemoració del 25-N amb activitats dirigides a tots els públics per a construir una societat igualitària

"Trencar la llei del silenci ajuda molt a la víctima"
22/11/2019 -

Alcàsser contra la violència de gènere‘. Sota aquest lema, l’ajuntament de la localitat ha volgut mostrar el seu rebuig a aquesta xacra social que és la violència masclista, al mateix temps que llança un missatge esperançador per a animar a la ciutadania a trencar el silenci i posicionar-se, sempre, del costat de la víctima perquè, com diuen, “cada vegada hi ha més dones que estan aconseguint eixir de la violència de gènere”.

Per a això, des de l’àrea d’Igualtat de l’Ajuntament d’Alcàsser s’ha organitzat un complet programa d’activitats, que van començar el passat 12 de novembre i conclouran el 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que tenen com a objectiu conscienciar a la ciutadania i implicar la societat en la lluita per la Igualtat.

“A data 31 d’octubre de 2019, són ja 1.026 víctimes per violència masclista des de 2003, any en què van començar a registrar-se. En 2019, es comptabilitzen ja 50 víctimes, més que tot l’any 2018. Els assassinats són la punta de l’iceberg de la violència de gènere, una violència estructural exercida cap a les dones pel fet de ser-ho; una violència que s’amaga dins de casa. Dones majors, joves, de classe alta, mitjana o baixa, espanyoles o estrangeres, la violència de gènere no distingeix classe, nacionalitat o edat”. Amb aquestes paraules, Alcàsser emmarca les accions que s’estan duent a terme per a commemorar eixe 25-N, però, sobretot, per a crear una societat igualitària on les dones visquen “lliures i segures”.

València Extra ha parlat amb Cristina Lucen, regidora d’Igualtat d’Alcàsser, que ha volgut assenyalar que “al llarg de tot l’any realitzem activitats per a fomentar la Igualtat. Per exemple, a l’estiu, per primera vegada vam posar en marxa els punts violeta; hem posat en marxa els Punts de Dona… Aquest mes, com és normal, es reivindica més i es fa més visible, però el que cal aconseguir és que la gent denuncie, perquè trencar la llei del silenci ajuda molt a la víctima”.

És un treball que ha de fer-se al llarg de tot l’any. Ja al principi de la legislatura vam fer el Pla d’Igualtat Municipal, treballem en eixa línia. Però costa molt, perquè està en la societat i costa arrancar-ho”, afig.

El pròxim 25 de novembre, Alcàsser s’unirà a la manifestació contra la violència masclista que se celebrarà a València. Per a això, ha posat a la disposició ciutadana autobusos gratuïts amb places limitades. Però, un dia abans, el diumenge 24 de novembre, en la plaça del Castell, a les 12.00 hores, els veïns i veïnes de la localitat tindran una cita amb l’acció ‘Enganxats contra la violència de gènere’, en la qual es realitzarà una lectura de poemes, així com del manifest institucional.

Alcàsser, a més, aposta per l’educació com l’eina principal per a construir una societat igualitària. Per això, durant els mesos d’octubre i novembre, s’ha dut a terme un Programa Escolar Municipal d’Igualtat i de Prevenció de la Violència de Gènere perquè “és necessari educar en igualtat des de l’escola”.

En aquest sentit, la regidora d’Igualtat d’Alcàsser explica que “aquest programa el fem des de fa quatre anys en tots els centres de la localitat i en l’IES. Té els continguts seqüenciats per nivells, i cada any fan el taller adequat al curs, però sempre trencant estereotips”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 5 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna