caixa popular

Els conflictes de l'Orient Mitjà i la crisi dels refugiats en Las Naves

Els conflictes de l'Orient Mitjà i la crisi dels refugiats en Las Naves
17/05/2017 -

La peça escènica «Sous la plage», creada per Marc Villanueva i Gerard Valverde i interpretada pel periodista siri-palestí Mohammad Bitari, es representa aquest divendres dia 19 a les 19 hores al Centre d’Innovació per obrir el debat i la reflexió sobre el discurs europeu entorn dels conflictes a l’Orient Mitjà i l’anomenada crisi de les persones refugiades. Després de l’obra tindrà lloc una taula redona sota el títol «Fluxos migratoris a la Mediterrània: dues mirades, una realitat», en què participaran Javier de Lucas, director de l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València (UV), Lola Bañón, professora de Periodisme a la UV i experta en refugi, i el mateix director Marc Villanueva.

“Sous les pavés, la plage” és un dels eslògans més coneguts de Maig del 68. La cerca d’una platja sota les llambordes es va convertir, des de llavors, en una metàfora per a il·lustrar l’esperit de les revolucions europees. L’esclat de les primaveres àrabs va tornar a posar aquest eslògan damunt de la taula, abans que aquests països entraren en guerra i les platges europees s’ompliren de cadàvers.

Prenent com a títol aquesta frase, els creadors Marc Villanueva Mir i Gerard Valverde Ros i l’intèrpret i periodista siri-palestí Mohammad Bitari posen en escena «Sous la plage», una peça que pretén reflexionar sobre la tragèdia diària de les persones refugiades i el conflicte a països com Síria.

Després de l’obra, Las Naves ha organitzat una taula redona sota el títol «Fluxos migratoris a la Mediterrània: dues mirades, una realitat». Hi intervindran persones expertes en drets humans i immigració, com és el cas de Javier de Lucas, director de l’Institut de Drets Humans de la UV, Lola Bañón, professora de Periodisme de la UV i experta en refugi, i Marc Villanueva, director de “Sous la plage”.


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + sis =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris