25n
25N
25N

La crisi de la Covid-19 no frena les grans obres de València

La regeneració del Cabanyal o la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, algunes de les obres que segueixen avant

La crisi de la Covid-19 no frena les grans obres de València
25/04/2020 -

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha paralitzat tota l’activitat. No obstant això, no ha frustrat els plans de remodelació de la ciutat previstos per l’Ajuntament de València. Així, tal com anunciava, fa unes setmanes, la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, “aquesta crisi no frenarà la recuperació del Cabanyal-Canyamelar“.

En aquest sentit, continuaran les fases del Pla Cabanyal-Canyamelar, així com el treball de la Unitat Tècnica que abordarà la solució dels Blocs de Portuaris. Sens dubte, un projecte de revitalització del barri que, malgrat no comptar amb l’aprovació de tot el col·lectiu veïnal, contribuirà a regenerar un barri que ha estat durant molts anys abandonat.

No obstant això, no és l’únic projecte que segueix avant. I és que s’han représ un total de 10 obres que es van paralitzar amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma. Així, entre els projectes que continuen amb la seua activitat es troba la reurbanització del carrer Murta al barri de Benimaclet; l’electrificació i obres d’urbanització de l’entorn del carrer Àngel de Villena a Quatre Carreres; o la rehabilitació de l’antiga fàbrica d’oli de Marxalenes per a convertir-la en un centre de majors, entre altres.

Així mateix, també s’estan accelerant els tràmits perquè, aquelles obres que van quedar ajornades, puguen posar-se en marxa una vegada finalitze l’estat d’alarma. Projectes destacats per a la ciutat, com la construcció de la Línia 10 de Metrovalencia, el PAI de la Font de Sant Lluís o el PAI de Malva-rosa. Per descomptat, entre les diferents obres que continuaran, en principi, a partir del 9 de maig, serà la conversió en zona de vianants de l’entorn del mercat municipal de Sant Pere Nolasc.

Finalment, València es prepara per a afrontar un dels projectes més importants. Fa uns dies, l’alcalde de València, Joan Ribó, anunciava l’inici de la peatonalització de la plaça de l’Ajuntament. Per això, ja s’ha començat a treballar en eixa possibilitat perquè puguen començar en el moment en el qual els serveis competents donen la llum verda, és a dir, tant Mobilitat Sostenible, com la resta d’àrees implicades en un dels projectes més emblemàtics per a la ciutat.

Juntament amb la conversió en zona de vianants de la plaça de l’Ajuntament, també s’escometrà la remodelació de les línies de l’EMT, que estava previst que entrara en funcionament a partir del 23 de març, i que implicarà tant la creació de la línia C1, que substituirà el recorregut de l’L5, com el canvi de recorregut de les diferents línies que passen per la plaça de l’Ajuntament i que, després del seu tancament al trànsit rodat, deixaran de fer-lo.

València es prepara per a continuar amb els projectes que la crisi de la Covid-19 va obligar a paralitzar. Ara, és moment de començar a reprendre aquelles obres que no només milloren les dotacions dels barris de la ciutat, sinó que aposten per una ciutat molt més sostenible i respectuosa amb el medi ambient, com és la conversió en zona de vianants del centre de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 8 =