25n
Orgull
Orgull

La Crida pel Finançament inicia una recollida de signatures i prepara una "gran mobilització" per a la tardor

La Crida pel Finançament inicia una recollida de signatures i prepara una "gran mobilització" per a la tardor
15/06/2021 -

La Crida pel Finançament ha iniciat una recollida de signatures per a donar suport al manifest ‘Necessitem les claus de la caixa’, que van presentar el passat 10 de juny en una concentració enfront de Les Corts. També treballen a organitzar una “gran mobilització unitària i transversal” per a aquesta tardor.

En el manifest es fa un repàs a la situació d’infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana i es fa una crida a la societat a “l’organització i la mobilització que servisca per a condonar el deute que és impagable, eliminar el dèficit fiscal, i avançar cap a una hisenda pròpia necessària per al nostre autogovern i per a millorar la vida de les valencianes i valencians”.

El manifest, que està obert a la signatura d’entitats i persones, pretén posar en l’agenda política la necessitat de la revisió del sistema de finançament i arribar al conjunt de la ciutadania i de les poblacions valencianes. Per a la Crida, és “necessari superar l’actual situació caracteritzada per les promeses incomplides pels diferents governs espanyols i aconseguir obrir una negociació real que acabe amb l’espoli fiscal”.

El manifest defensa que “malgrat haver tirat les institucions al frau com a forma institucionalitzada de la política, i millorat en la gestió pública”, la Comunitat Valenciana es troba “en una situació social i econòmica molt delicada, amb un present sense les eines necessàries per a revertir l’empobriment col·lectiu i les conseqüències en amplis sectors de la nostra ciutadania”.

Segons resa el manifest, “l’única via possible per a compensar aquest infrafinançament ha sigut el recurs al deute públic, que ha acabat convertint-se en una llosa superior als 50.000 milions d’euros que obliga a destinar més del 25% dels ja escassos recursos disponibles per a la seua amortització i que s’ha convertit en un mecanisme més de drenatge i transvasament de la mateixa riquesa”.

“A més, continuem patint una important sagnia fiscal, ja que paguem en impostos molt més del que rebem per la via finançament i inversions. I així continuem any rere any empobrint-nos com a país, depauperant amplis sectors de la nostra ciutadania i el que ara és més greu: sense els recursos necessaris per a poder enfrontar els necessaris canvis dels models econòmics i socials, als quals ens obliga la crisi permanent del capital”, assenyalen.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − dotze =