25n
25N
25N

Quart de Poblet inicia la seua setmana fallera amb la tradicional Crida

Quart de Poblet inicia la seua setmana fallera amb la tradicional Crida
02/03/2020 -

Després d’un any de dur treball i molta il·lusió, per fi arrenquen les Falles 2020 a Quart de Poblet. La tradicional Crida es va celebrar el 29 de febrer a les 18.00 hores al balcó de l’Ajuntament, marcant l’inici d’aquestes festes tan esperades. Les comissions es van concentrar a les 17.30 hores en la plaça de l’Ajuntament, on entre càntics i aplaudiments van rebre a les seues falleres majors, falleres majors infantils i presidents, després de la cercavila prèvia pels carrers del municipi.

Des del balcó de la casa consistorial, les catorze dones i nenes van llegir un emotiu discurs, animant a la multitud congregada a gaudir de les festivitats falleres participant en els diferents actes organitzats. Finalment, l’alcaldessa, Carmen Martínez, va tancar l’acte amb unes paraules en les quals convidava a viure a Quart de Poblet les Falles des del respecte i la igualtat.

Després de la Crida, el següent acte programat és la Cavalcada Fallera, que tindrà lloc el dia 7 de març a les 17.45 hores. El recorregut començarà en l’av. Ramón y Cajal i recorrerà les principals vies del municipi fins a arribar a l’avinguda Sant Onofre.

Un dels senyals d’identitat de Quart de Poblet és la participació ciutadana, tant individual com col·lectiva, i, per això, encara que el municipi pertany a Junta Central Fallera, les activitats més institucionals i massives s’organitzen a través del treball conjunt de l’Ajuntament i de la Comissió Organitzadora de les Falles, entitat que representa a totes les comissions.

El dilluns 16 de març, a les 12.00 hores, al parc de l’Ermita de Sant Onofre l’Ajuntament realitzarà el tradicional acte de reconeixement a les set comissions falleres del municipi: falla carrer Alacant, Falla Marquès de Solferit, Falla Tribunal de les Aigües, Falla Pius XII-Jaume Roig, Falla L’Alcota-Sagunt, Falla Poeta Llorente i Falla Llum Casanova-Pare Espasa. L’alcaldessa, Carmen Martínez, acompanyada per representants de la corporació municipal, imposarà a falleres majors i presidents la insígnia de l’Ajuntament i farà lliurament dels “palets” com a premi al seu esforç. Així mateix, des de la Comissió Organitzadora es faran públics els guardons rebuts per les falles del municipi en les diferents categories.
Finalment, els fallers i falleres de Quart de Poblet viuran l’acte més emotiu de la Setmana Fallera amb l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, que tindrà lloc a les 12.00 hores del dia 19 en l’Ermita de Sant Onofre. Les set comissions sortiran des de l’av. Ramón y Cajal a les 11.30 hores per a recórrer en cercaviles els principals carrers del poble, fins a arribar a l’Ermita.

A més dels actes més institucionals, cada comissió fallera té el seu propi programa d’activitats, que inclouen les imprescindibles “mascletades”, “despertades”, castells de focs artificials i cercaviles, al costat de disc-mòbils, orquestres i altres espectacles. La Cremà, a partir de les 21 hores la infantil i de les 23.59 hores, la dels monuments grans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze + huit =

bombers
CCCC
bombers