25n
25N
25N

On prefereixes descansar per a tota l'eternitat?

En 2021 el nombre de cremacions superarà al d’inhumacions a la Comunitat

On prefereixes descansar per a tota l'eternitat?

Pols eres i en pols et convertiràs. Així resa la Bíblia i no va mal desencaminat este mil·lenari escrit sagrat doncs en 2021 el nombre de cremacions superarà al d’inhumacions a la Comunitat. Estes xifres ixen d’un informe elaborat per Grup de la Pau, a través de xifres pròpies i enquestes a més de 2.600 famílies. De l’estudi es desprén un creixement d’incineracions del 3,5% anual, ja que la dada aconseguirà el 52,5% eixe any.

parque-de-la-paz-108“Les cremacions són una tendència en alça des de fa uns anys, sobretot en occident. En realitat raons són socials i culturals. Des del sector considerem que és en part per les creences personals. Abans es creia més en l’Església, en la religió. Hui dia hi ha menys creients i açò ha fet que es canvie en la destinació final de cadascun. És cert que l’Església accepta la cremació i hi ha hagut un canvi inconscient amb el pas del temps en les persones, ja que incinerar-se ja no és pecat. A més, també influeix el tema econòmic doncs, a pesar que en un principi el cost de la cremació és major que el de la inhumació, a la llarga el cost és menor doncs l’espai necessari és menor també. Fins i tot està també lligat a qüestions sentimentals de familiars i en el pas del temps. Si t’enterren se suposa que la família acudirà per molt temps al cementeri”, assenyala Leonardo Bruno, gerent de Grup de la Pau, promotor d’este estudi.

Cal assenyalar que en els últims 5 anys el ritme de creixement mitjà és d’un 3,5%, per la qual cosa de continuar amb esta tendència suposarà que en 10 anys el nombre d’incineracions podrien aconseguir el 70%. De l’estudi també es pot comprovar que les cremacions tenen una major receptivitat en els nuclis urbans de la Comunitat Valenciana que en els nuclis rurals o xicotetes poblacions, on la incidència encara representa un percentatge per sota del 30%.

Quant al lloc de repòs de les cendres, cal assenyalar que hi ha un buit legal en l’actual Norma en Vigor que data de 1974 i s’estima que tan sols un 35% de les cendres acaben en cementeris. Per açò, les famílies es pregunten moltes vegades a fer amb ‘la pols del seu difunt’ doncs escampar-les per la muntanya, mar, riu… en principi no està permés encara que com és difícil de controlar es tendeix a fer-ho. Per este motiu, des de Grup de la Pau, “en Parc de la Pau, situat a Xiva, hem habilitat sectors especials, condicionats per a allotjar urnes biodegradables on la família pot enterrar la totalitat de les cendres o part d’elles”, assenyala el gerent de l’empresa funerària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 7 =

museo prehistoria