25n
25N
25N

La falla municipal ha viscut la seua atípica "cremà" aquesta matinada

El cap amb el rostre de la meditadora l’han guardada per a la plantà de les Falles 2020 el mes de juliol

La falla municipal ha viscut la seua atípica "cremà" aquesta matinada

La falla municipal de l’Ajuntament de València d’Escif ha viscut el seu particular “cremà” en la matinada d’aquest dilluns. Els artistes fallers Manolo Martín i José Ramón Espuig van ser partidaris de cremar-la des del principi una vegada estava plantada. L’artista Escif, autor del disseny, sempre apostava per deixar-la en la mateixa plaça com un símbol.

Aquest mateix dilluns, el regidor de Cultura Festiva Carlos Galiana, donava una de les notícies més esperades. El cap de la meditadora s’anava a conservar per a la plantà de les Falles en el mes vinent de juliol. “S’ha convertit en tot un símbol i al juliol desapareixerà entre les flames com mana la tradició per a totes aquelles coses que no ens agraden. És l’essència de les Falles, la seua idiosincràsia”, ha afirmat.

De la mateixa manera, la resta, és a dir la part inferior sí que s’anava a cremar però Galiana ja va avançar que la cremà de la resta de la falla es produirà sense cap publicitat, per a secundar l’objectiu màxim de totes les mesures preses per les autoritats sanitàries: evitar aglomeracions i contribuir així a la contenció del virus COVID-19.

Galiana, que ha explicat que una vegada passen aquests dies serà temps per a pensar com s’ha de replantar la falla municipal, ha fet una crida a “la responsabilitat ja demostrada pel món faller i per la resta de la ciutadania de València per a assumir que la cremà d’aquests dies haurà de ser sense públic”.

“La que gaudirem serà la que al juliol mostre al món com renaix una festa i una ciutat després de guanyar-li la batalla a una pandèmia”, ha conclòs.

Finalment ha sigut en la matinada del 16 al 17 de març quan la Falla Municipal de València ha cremat en una atípica cremà perquè les flames complisquen eixa tradició de les Falles i en aquesta particular ocasió renasca molt prompte, el pròxim 15 de juliol amb una nova “replantà”.

Cuba-Literat Azorín i Na Jordana també han viscut el seu particular pas per les flames en una nit que no és la de San José ni tampoc té als fallers pels carrers. Sens dubte, ens tocarà esperar al 19 de juliol per a viure la tradicional Cremà de les Falles 2020.Per a acabar vos deixem en vídeo un fragment de la Cremà de Cuba-Literat Azorín

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 − set =