La Falla Municipal saluda amb la cremà les Falles de València 2020

Les flames consumeixen els més de 700 monuments fallers i acomiaden la festa valenciana

La Falla Municipal saluda amb la cremà les Falles de València 2020
20/03/2019 -

El rellotge marca un poquet més de la una de la matinada i on estava la Falla Municipal, ara, hi ha una gran flama de més de 26 metres d’altura. La Cremà de la falla ‘de tots’, al costat de les altres 391 comissions registrades en la Junta Central Fallera, marca la fi de les Falles de València 2019 i l’inici de les de 2020. Amb l’Himne de la Comunitat Valenciana de fons, la Fallera Major de València, Marina Civera, encenia la metxa que, després d’una traca, prenia la falla gran del Cap i Casal. Una estona abans, a les 22h, ho feia Sara Larrazábal, la Fallera Major Infantil, amb la Falla Infantil. Des de l’Ajuntament, les imatges són imponents.

Milers de persones s’ha concentrat en la Plaça de l’Ajuntament per a acomiadar la festa gran dels valencians. Encara que amb la cremà es posa fi a 5 dies d’intensa activitat fallera, enguany l’inici de les festes va ser primerenc; la Crida del 24 de febrer va marcar l’inici de la setmana de la festa, els bunyols i, sobretot, del foc.

Les Falleres Majors

Les Falleres Majors, en les seues respectives comissions, són les màximes representants d’aquestes. De la mateixa manera, la Fallera Major i Fallera Major Infantil de València són les màximes representants de la festa i de totes les comissions. Són, fins i tot, les encarregades de portar les Falles més enllà de la Comunitat, com Madrid o fins i tot Grècia.

Per a les Falles de València de 2019 va ser triada Fallera Major de València Marina Civera. Com a Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal va representar als xicotets en la festa. Ambdues van comptar a València Extra la seua relació entre elles i, sobretot, què signifiquen la festa i ser el seu representant per a elles.

Les falles més impressionants

Els estils, pressupostos, grandàries i temàtiques de les falles són diversos i cridaners. Si bé la grandària no és determinant per a ser una ‘bona falla’, són les que pertanyen a la Secció Especial les que criden més l’atenció.

Enguany, la falla premiada amb el Primer Premi de la Secció Especial ha sigut l’Antiga de Campanar. Sota el lema ‘Juga, juga… i voràs’, de l’artista faller Allunyant Santaeulalia, la falla podia ser vista tant des de davant com des de darrere, perquè tots dos costats tenien protagonisme propi. La millor Falla Infantil de la Secció Especial va ser per a Maestro Gozalbo-Conde Altea, que repeteix com a guanyadora dos anys seguits.

Ja cremades, ací pots recordar amb imatges de cadascuna de les nou falles de la Secció Especial 2019, protagonistes indiscutibles de la festa.

Ninots indultats

ninot-falla-exposicion-micer-masco-2019

De nou, les persones que han visitat l’Exposició del Ninot 2019 han triat què dos ninots, major i infantil, salvar la nit de la Cremà. De nou, enguany l’exposició s’ha situat a la Ciutat de les Arts i les Ciències i, també de nou, s’ha superat el rècord de visitants. Segons dades de l’Ajuntament, més de 100.000 persones han visitat la mostra enguany, 5.000 més que en 2018 i 15.000 més que en 2017.

La falla Exposició-Misser Mascó va aconseguir que la seua Ninot passe a formar part de l’exposició permanent del Museu Faller, amb una escena rural valenciana. La falla Císcar-Borriana conseguia el Ninot Indultat Infantil amb ‘Boom!’, ninot obra de l’artista faller Bernardo Estela.

Més informació

mostra viva del mediterraneo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × un =

programacion rialto
cultura als barris 2019
punt cat
anna i la maquina del tiempo
alcasser
movilidad ayto de valencia
cultura als barris 2019