caixa popular

Creix la rendibilidad turística a València durant l'hivern

Creix la rendibilidad turística a València durant l'hivern
17/05/2018 -

La presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha presentat hui el balanç turístic de València corresponent al primer trimestre de 2018, en el qual s’han destacat l’increment dels principals indicadors de rendibilitat, que no solament creixen, sinó que ho fan a un ritme superior del qual s’anava registrant.

Gómez, regidora de Turisme, ha manifestat la seua satisfacció davant el fet que «el turisme en la ciutat de València creix més en els mesos vall, en els períodes en els quals la demanda tradicionalment s’alentia». A més, ha afegit que els indicadors de rendibilitat turística «estan sent molt positius comparats amb l’any anterior i, a més, creixen per sobre de la mitjana espanyola. Açò reflecteix que ens estem acostant a l’objectiu que ens marquem en el Pla Estratègic de Turisme de posicionar València com a una destinació urbana desestacionalitzada», ha subratllat, i ha afegit que aquestes xifres «ens permeten posicionar-nos com a una destinació més sostenible, rendible i competitiva».

En la presentació ha participat la presidenta de la CEV, Eva Blasco; el president d’Unió Hotelera, Ximo Solà; el president d’AEVAV, Miguel Jiménez; i el director de la Fundació Turisme València, Antonio Bernabé. Els representants del sector turístic han mostrat la seua satisfacció amb les dades registrades, i han subratllat la necessitat de «mantenir l’estratègia turística actual, que es va definir amb el mateix sector». Així mateix, han indicat que «en 2018, a escala global, s’està produint cert alentiment de l’activitat econòmica, per la qual cosa el fet que el turisme en la nostra ciutat estiga funcionant d’aquesta manera tan positiva és una molt bona notícia per al desenvolupament de València».

Les dades oferides per l’Institut Nacional d’Estadística, corresponents al primer trimestre de l’any, reflecteixen un important creixement del turisme en la ciutat de València, especialment en baròmetres de rendibilitat. Les pernoctacions creixen un 12,5% respecte a les xifres aportades el primer trimestre de 2017, arribant a aconseguir l’1.014.063. D’altra banda, els viatgers creixen d’una manera més moderada, un 6,4% fins als 448.132. En la mateixa la tendència positiva que es va registrant en els últims mesos, creix també durant el primer trimestre el nombre d’arribades a l’Aeroport de València un 28,1%.

De la mateixa manera, l’ocupació hotelera creix un 10,6%, el preu mitjà de l’hotel un 5,5% fins als 76,81%o20AC; i el RevPar arriba a situar-se un 18% per sobre de les dades de l’any passat.

Es tracta d’unes xifres positives que, segons Sandra Gómez, «mostren indicis de desestacionalització de l’activitat turística en la nostra ciutat. La tendència de creixement l’anem observant en els últims anys, però aquesta temporada ha sigut més acusada que en temporades hivernals anteriors, la qual cosa contribueix a la rendibilitat del turisme a València».

Pel que fa a les xifres de creixement mitjà dels hotels urbans a Espanya, que situen l’increment del RevPar en un 6,6%, el de l’ocupació mitjana en un 3,5% i el preu mitjà en un 3%, «València ha crescut per sobre de la mitjana espanyola en els mesos de gener i febrer. Concretament, el creixement del RevPar és d’un 21%. Per la seua banda, l’ocupació hotelera i el preu mitjà incrementen un 12,7% i 6,5%, respectivament», ha destacat Sandra Gómez.

La regidora de Turisme ha conclòs la jornada assenyalant que l’objectiu «és continuar treballant en aquesta mateixa línia, atés que els resultats obtinguts són especialment satisfactoris».

ELS MERCATS TRADICIONALS CREIXEN EN DOS DÍGITS

Els mercats tradicionals internacionals, de València estan creixent a un ritme de dos dígits durant el primer trimestre de 2018. Holanda, segon mercat, és el que més creix durant el primer trimestre aconseguint un increment del 41,3% de les pernoctacions (70.973).

D’altra banda, Alemanya, quart mercat, registra un 32,6% de creixement de les pernoctacions (43.093); Regne Unit, tercer mercat, amb un 24,8% (54.697); França, cinqué mercat, amb un 15,7% (33.319); i Itàlia, primer mercat, amb un 11,6% de creixement (120.895) respecte al primer trimestre de 2017.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 + vint =

som
semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC