25n
Orgull
Orgull

El salari mig valencià creix un 2,5% fins als 1.519 euros però el seu poder de compra continua caient, un -0,6%

Encara que es cobra més, no és prou per a compensar augment de preu d’aliments o lloguer

El salari mig valencià creix un 2,5% fins als 1.519 euros però el seu poder de compra continua caient, un -0,6%
28/08/2019 -

El salari mitjà en la Comunitat Valenciana acumula quatre trimestres seguits de creixement i aconsegueix ara els 1.519 euros mensuals després de créixer un 2,5% en l’últim any i marcar un nou màxim, perquè la xifra mai ha sigut tan elevada la remuneració en l’autonomia, segons les dades del Monitor Adecco d’Oportunitats i Satisfacció en l’Ocupació, que assenyalen que el salari mitjà en el conjunt d’Espanya és lleugerament superior (1.674 euros, +1,7%).

No obstant això, si es té en compte la inflació i s’analitza el poder de compra del salari, la situació empitjora perquè la valenciana és una de les 10 regions que fa un any mostraven una deterioració en el poder de compra del salari mitjà i ara continuen patint una pèrdua. En el cas valencià és d’un 0,6%, enfront de la pèrdua del 0,7% en tota Espanya.

Així mateix l’estudi assenyala que el 31,8% dels aturats valencians està en aqueixa situació des de fa almenys dos anys –llarga durada, xifra que en el conjunt del país ascendeix al 32,4%. Malgrat la reducció de 4,5 punts percentuals i del 3,9, respectivament, continua sent un problema si s’observa que un de cada quatre aturats de llarga durada de la Unió Europea resideix a Espanya.

En la Comunitat, el grau de cobertura dels aturats porta creixent menys temps, onze trimestres seguits. Ara, un 65,8% dels aturats valencians cobra una prestació per desocupació, 10,3 punts percentuals més que fa un any. A més, és la proporció més elevada per a aquesta regió des de març de 2011.

Quant a la sinistralitat laboral, l’estudi avisa que porta creixent en la Comunitat Valenciana 23 trimestres consecutius. Hui dia es registren 60,2 accidents cada 10.000 ocupats (+4,1% interanual) enfront dels 67,8 de mitjana a Espanya (+1,5%). Així i tot, continua sent la segona autonomia amb menys sinistres, matisa l’estudi d’Adecco.

A més, a la regió estudien i treballen al mateix temps el 14,4% dels ocupats (+1,2 p.p.), la tercera major proporció autonòmica i el registre més gran d’aquesta variable en 5 anys.

CREIX LA CREACIÓ D’EMPRESES

La Comunitat Valenciana és la setena autonomia amb el parc més gran empresarial del país, amb 30,2 empreses cada mil habitants, la qual cosa suposa un lleuger increment interanual del 0,9%, per damunt de la mitjana nacional que se situa en 29,5 signatures (la creació d’empreses ha millorat un 0,7%).

Al contrari del que succeeix en la majoria de les autonomies i en l’àmbit nacional, el nombre de vagues en la Comunitat Valenciana disminueix: ara es registren a la regió 10,2 conflictes cada 100.000 empreses (-0,9% interanual), la qual cosa la converteix en la quarta comunitat amb menys conflictes. També cau la participació en elles (-8,1%, quedant en 10,1 vaguistes cada 10.000 ocupats).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − sis =