caixa popular

"Creix la pobresa, creix la fam i creix l'obesitat"

Aquesta és la conclusió que extrauen els més de 400 experts i alcaldes en la Cimera Mundial per l’Alimentació Sostenible de València

"Creix la pobresa, creix la fam i creix l'obesitat"
20/10/2017 -

“L’alimentació és la base essencial d’una vida digna”, apunta l’alcalde de València, Joan Ribó, en la Cimera Mundial d’Alcaldes per l’Alimentació Sostenible en la ciutat del Túria. I aquest ha sigut el punt de partida per als treballs que s’han realitzat aquesta setmana a València per més de 400 experts, alcaldes i dirigents de la FAO, el departament per a l’Alimentació i l’Agricultura de les Nacions Unides.

img_8983En aquesta cimera, que han presidit l’alcalde de València, el director general de la FAO, José Graziano Da Silva, i el secretari d’Estat per a la Cooperació Internacional, Fernando García Casas, tots ells han coincidit: els conflictes i el canvi climàtic són causes fonamentals en l’extensió de la malnutrició i la desnutrició pel món. I és que, segons dades de la FAO, 815 milions de persones van passar fam en 2016, i són 35 milions més que en 2015. Després d’anys de reculada de la fam, estem vivint un nou repunt, fruit dels conflictes bèl·lics i l’avanç del canvi climàtic en tot el planeta.

Però hi ha una altra problemàtica relacionada: l’obesitat. A mesura que creix la malnutrició, també ho fa l’obesitat, que, recordem, és una de les principals malalties a les quals les societats avançades hauran de fer front en les pròximes dècades. Es van diagnosticar en 2016 més de 600 milions de persones obeses. I aquestes dades, per a Graziano da Silva, són “alarmants”.

Aquests reptes són els primers a fer front. I la frontera que s’ha fixat la FAO per a intentar posar una solució eficaç és 2030. A través de quines estratègies? Mitjançant la col·laboració entre els poders legislatius i executius i els productors d’aliments. Especialment, els agricultors. També, fomentant els vincles entre les urbs i les zones rurals, dinàmica essencial per a impulsar una alimentació sostenible, perquè són els aliments de proximitat una condició indispensable en aquest sentit.

Els municipis són els centres d’actuació a través dels quals es pretenen implementar les mesures. I per això, des de 2015 es realitza aquesta cimera en diferents ciutats del món. L’any passat, a Roma. Són ja 158 les ciutats adherides a aquesta Cimera. Des de la FAO han agraït a l’alcalde Joan Ribó la direcció que està prenent la ciutat en relació a l’alimentació sostenible i el seu compromís envers aquest problema. I és per això, perquè fa un any, València va ser nomenada Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per a 2017. Graziano Da Silva ha assegurat que és “un privilegi treballar amb la ciutat”.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + dinou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats