Aprén a crear el teu propi catxirulo

El catxirulo és un dels elements més característics de Pasqua

Aprén a crear el teu propi catxirulo
15/04/2017 -

Ja estem en Pasqua. I si hi ha un element característic d’aquests dies, a part de les tradicionals mones, sens dubte, és el catxirulo. Un dels joguets més populars entre xiquets i adults que poc se sap sobre el seu origen, però que s’ha convertit en un gran entreteniment. En aquest sentit, no és estrany veure a grups d’amics o famílies que queden per a volar el catxirulo.

A València Extra, t’ensenyem els passos perquè construïsques el teu propi catxirulo. Però, abans de començar, necessitaràs els següents materials: Una bossa de plàstic, dos pals fins de fusta, una corda, una cinta adhesiva, un cordill per a catxirulos, una bobina i pintura acrílica.

Per a començar a crear el nostre catxirulo personalitzat, tallarem la bossa de plàstic en forma de quadrat, encara que deixant dos costats més grans que els altres. A continuació, tallarem els pals de la mateixa grandària que la bossa de plàstic, formem una creu amb ells, i els lliguem en el centre per a crear la base del nostre catxirulo.

El següent pas serà pegar l’estructura al catxirulo, utilitzant la cinta adhesiva. Per això, donem la volta al catxirulo, i posem un tros de cinta adhesiva just en la creu de l’estructura per a protegir el plàstic quan passem el cordill.

A continuació, tallem un tros de cordill (el doble de l’altura del nostre catxirulo), i passem un extrem del cordill per la part frontal del catxirulo, ho enrotllem diverses vegades en el centre de l’estructura, i ho tornem a passar per davant. Una vegada ho hem lligat, girem el catxirulo, passem l’altre extrem del cordill per la part inferior, i estirem perquè quede tibant. No hem d’oblidar lligar el cordill a la bobina, i ajustar-ho quan volem el catxirulo.

Per a finalitzar, decorarem el nostre catxirulo amb la pintura acrílica. Podem utilitzar aigua amb detergent per a assecar millor la pintura. Finalment, per a fer la cua, utilitzarem un plàstic d’una grandària cinc vegades l’altura del catxirulo.

I… A gaudir!

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 8 =

sagunt a escena 2019
turismo salou