25n
25N
25N

Oltra destaca la creació de 1401 places per a atendre xiquets autistes des de 2015

Oltra destaca la creació de 1401 places per a atendre xiquets autistes des de 2015
25/01/2019 -

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha destacat la creació de 1.401 places per a millorar l’atenció primerenca dels xiquets amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) des de 2015, així com ha posat en valor la posada en marxa d’una comissió al costat d’Educació i Sanitat per a coordinar l’acció. No obstant això, ha admés que “queden coses per fer”.

Així ho ha indicat Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en relació a la concentració de famílies amb xiquets TEA davant les portes del Palau de la Generalitat per a protestar per “les retallades en sanitat, educació i atenció primerenca”. Oltra ha assenyalat que, com en ocasions anteriors, se’ls ha rebut per a escoltar les seues demandes.

La també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha manifestat que en una societat democràtica una de les eines de la gent per a reivindicar els seus drets són les manifestacions, com així ho recull la Constitució, al mateix temps que ha posat en valor algunes de les mesures posades en marxa pel Consell.

En aquest sentit, ha destacat que per a la millora del sistema d’atenció de persones amb algun tipus de TEA s’ha creat una comissió interdepartamental al costat de la Conselleria de Sanitat i Educació, és a dir, “a tres potes” per a la coordinació i posada en marxa d’accions.

En el cas del seu departament, ha defensat que per a millorar l’atenció primerenca als xiquets amb autisme s’han creat 1401 places noves des de 2015, un fet que “no havia passat mai en la història”, ha ressaltat.

Així, Oltra ha explicat que en els últims deu anys “sol s’havia creat un centre d’atenció pediàtrica a Alcoi (Alacant) i tres unitats en centres de salut de València”, per la qual cosa considera que hi ha “una diferència quantitativa i qualitativa sense precedents” entre el passat i l’acció del Botànic.

A més, ha detallat que actualment existeixen 2.587 places gestionades per entitats locals i entitats sense ànim de lucre, 960 estan a la província d’Alacant; 370 en la de Castelló i 1.257 en la de València. No obstant això, ha posat l’accent que es continuarà treballant per a ampliar la xarxa.

REUNIÓ FA DOS MESOS

En qualsevol cas, Oltra ha manifestat que fa dos mesos es va reunir amb la plataforma del TEA i li van traslladar la seua satisfacció perquè “s’havia avançat molt” i pel ritme que s’havia portat, encara que tots dos van admetre que “queden coses per fer”.

A més, la consellera ha indicat que en els últims anys ha crescut el nombre de persones amb TEA, la qual cosa ha comportat que les necessitats siguen “més grans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × quatre =

museo prehistoria
museo prehistoria