25n
Orgull
Orgull

La creació d'empreses puja un 7,2% en 2018 en el quart trimestre de 2018 en la Comunitat, segons notaris

La creació d'empreses puja un 7,2% en 2018 en el quart trimestre de 2018 en la Comunitat, segons notaris
15/04/2019 -

La constitució de noves empreses es va incrementar un 7,2% en el quart trimestre de 2018 en la Comunitat Valenciana, segons l’estadística del Consell General del Notariat.

A Espanya, la constitució de noves empreses es va incrementar un 3,9% en el quart trimestre de 2018, la qual cosa suposa trencar la tendència del trimestre anterior, que va registrar una lleugera caiguda (-0,1%).

Aquest últim trimestre de l’any juntament amb el segon han sigut els únics que han mostrat increments en els dos últims anys, per la qual cosa la creació d’empreses tanca 2018 amb un lleuger increment (+0,8%) respecte a 2017.

Segons els notaris, continua existint una gran disparitat a nivell autonòmic, amb caigudes en set comunitats en el quart trimestre de 2018, sent especialment significatives les registrades a Aragó (-13,9%) i Navarra (-11,1%).

En les deu restants s’han produït increments, encara que moderats, havent-se observat el major en Comunitat Valenciana (+7,2%). Així mateix, en el quart trimestre de 2018 es trenca la tendència negativa en el cas de Catalunya (+6,9%) i Cantàbria (+4,5%) que reporten els seus primers increments després de huit trimestres de caigudes continuades.

Per part seua, Extremadura i Múrcia van registrar taxes positives per tercer trimestre consecutiu, mentre que Madrid va mantenir una tendència de creixement constant, sumant sis trimestres ininterromputs de pujada en la creació de noves societats.

Així mateix, el capital social fundacional de les noves societats constituïdes va descendir un 5,4% interanual en el quart trimestre de 2018, fins als 19.214 euros, acumulant ja tres trimestres de caigudes.

D’aquesta forma, l’única pujada trimestral de 2018, concretament en el primer trimestre, no té impacte en el tancament de l’any, amb una disminució del 2,9% en aquest apartat en l’àmbit nacional.

En el quart trimestre de 2018, el capital social fundacional va descendir en onze autonomies i es va incrementar en les sis restants. Segons els notaris, s’ha produït a més una altíssima volatilitat, amb increments i descensos molt elevats sent els majors de cada grup la pujada de La Rioja (+59%) i la caiguda de Cantàbria (-37,7%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × un =