Formació en creació d'empreses, assignatura pendent per a un futur no gaire llunyà

L’emprenedor ha de tenir algunes característiques però ha d’aprendre treballant

Guardar

ol1v2p0
ol1v2p0

Emprendre segons la Reial Acadèmia de la Llengua Espanyola (RAE) és 'escometre i començar una obra, un negoci, una obstinació, especialment si tanquen dificultat o perill. I raó no li falta. En estos últims anys en el que el mercat laboral no és que estiguera molt pròsper, el fet de llançar-se a muntar la teua pròpia empresa semblava una solució més que factible. No obstant això, començar alguna cosa mai ha sigut fàcil i si es parla d'una empresa menys encara.

La setmana passada es presentava l'Informe GEM Comunitat Valenciana en el qual "en l'àmbit de la Comunitat Valenciana s'aporten dades i conclusions sobre del caràcter emprenedor de la població de 18 a 64 anys, així com el resultat de l'activitat emprenedora durant 2015 i el context en el qual s'ha desenvolupat" de fet, cal assenyalar que entre les conclusions es destaca el fet que en "el tram entre emprenedors potencials i consolidats, una poc menys del 40% posseeix formació específica en creació d'empreses, la qual cosa ens dóna a entendre la necessitat de realitzar un esforç en este sentit, en els diferents nivells educatius. El desenvolupament d'un esperit emprenedor en este àmbit juga un paper fonamental perquè és el context en el qual s'està formant a futurs professionals, ensenyant-los a cercar solucions creatives a problemes socials, a ser capaços d'innovar proposant noves idees i participant de forma activa en la societat".

En l'acte de presentació van estar presents: Diego Basco, president del CEEI Castelló; Francisco Álvarez, director general d'Economia, Emprendimiento i Cooperativisme de la Generalitat Valenciana; David Cabedo, director acadèmic de Espaitec, Parc Cientìfico, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume. També va acudir a l'acte Javier Megías, CEO & co-fundador de Startupxplore i José María Gómez Gras, director de l'informe i catedràtic d'Organització d'empreses de la Universitat Miguel Hernández d'Elx (UMH).

 

Emprenedor, es naix o es fa?

Entre les característiques o habilitats que segons Javier Megías ha de tenir un emprenedor estan la creativitat, la capacitat de detectar oportunitats, certa habilitat comercial, lideratge, empatia, capacitat per a resoldre problemes... però sobretot ganes.

Segons el CEO & co-fundador de Startupxplore, moltes d'elles són innates però totes elles es poden aprendre treballant-les però, en principi, alguna cosa fonamental és fer-ho en un treball i és per diversos motius doncs emprendre i fracassar poden anar de la mà, a més en un treball tens companys dels quals aprendre i en fer les coses és com realment aprens. Entre totes les ocupacions dels quals més vas aprendre segons Megías explica en el seu blog és el de comercial a porta freda (aprens a vendre), el de cangur de xiquets doncs bregant amb els xicotets aprens a liderar i a empatitzar i, finalment, una altra ocupació que t'ajudarà molt en el teu futur emprenedor és el d'atenció i suport telefònic, ja que aprendràs a gestionar conflictes i empatitzar amb clients (al cap i a la fi serà el que hages de fer en el teu futur com a emprenedor).

Destacats