25n
25N
25N

Amb 11.178 casos en tot el país, el Covid-19 "sembla que s'està començant a alentir"

Fernando Simón ha anunciat que s’han detectat 1.987 casos nous en tot el país

Amb 11.178 casos en tot el país, el Covid-19 "sembla que s'està començant a alentir"
17/03/2020 -

El coordinador d’Alerta i Emergència Sanitària, Fernando Simón, ha comparegut per a informar sobre l’evolució del coronavirus en tot el país. Així, ha anunciat que s’han registrat 1.987 casos nous, incrementant el número total a 11.178 casos. D’ells, 5.136 es troben hospitalitzats, 563 estan a l’UCI, 491 persones han mort i 1.028 persones han sigut donades d’alta. D’aquesta manera, Simón ha explicat que, en l’actualitat, “comptem amb 9.659 casos actius, que fa pensar que estem davant un alentiment de l’expansió del Covid-19, encara que cal ser prudents en la valoració”.

Quant als casos detectats en les diferents comunitats autònomes, Simón ha assenyalat que “Madrid ja no representa el 50% dels casos, sinó que ha baixat al 43%”. La resta de comunitats autònomes que més casos han registrat es troben Catalunya, País Basc, Andalusia, Castella-la Manxa i Castella i Lleó. De fet, “el 56% dels casos es troben entre Madrid i Catalunya, mentre que l’altre 44% es reparteix entre les diferents comunitats autònomes”.

Finalment, Fernando Simón ha explicat que se segueixen les mateixes mesures sanitàries que ja es van anunciar, encara que amb un reforç del personal sanitari, la redistribució de material quan és necessari i, per descomptat, amb l’estudi de fàrmacs per a frenar el coronavirus. En aquest sentit, el coordinador d’Alerta i Emergència Sanitària ha sigut contundent en afirmar que “no hi ha tractament contra el Covid-19”. Tan sols es compta amb tractaments de suport que “són més efectius, com més ràpid es detecte”.

Junt amb Fernando Simón han comparegut la resta dels membres del Comité Tècnic de Gestió del Coronavirus, que han fet un balanç de les mesures aplicades en aquest tercer dia de l’estat d’alarma.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

Valencia activa
bombers
CCCC
Valencia activa