25n
25N
25N

El dispositiu especial de neteja en les zones de botellot costa cada dia més de 6.500 euros

El dispositiu especial de neteja en les zones de botellot costa cada dia més de 6.500 euros
28/09/2019 -

L’Ajuntament de València inverteix més d’una trentena d’operaris i ha invertit 6.548 euros per dia en el dispositiu especial de neteja de diumenges i festius en les zones de botellot, destinat a netejar els carrers de més concurrència durant 52 diumenges a l’any i 14 festius.

El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha fet balanç dels recursos que el servei de neteja municipal ha d’invertir a l’any per a deixar netes els carrers en les zones on es practica l’anomenat “botellot” a la ciutat.

Un total de 6.548 euros costa per dia de neteja aquest dispositiu especial que treballa 52 diumenges a l’any i 14 festius. La resta de dies és el servei ordinari el que s’encarrega de netejar els carrers, segons ha detallat el consistori en un comunicat.

Campillo ha destacat que la lluita contra el botellot té “diversos fronts” pels “problemes de convivència que genera amb el veïnat i l’estat en el qual acaben els carrers plens de residus i fem”. “Hem de reflexionar sobre l’impacte que té aquesta pràctica en els recursos públics i fomentar actituds cíviques que siguen compatibles amb l’oci, el descans i mantindre els carrers nets”, ha assegurat.

Aquest dispositiu especial de neteja, que actua de manera coordinada, està format per al voltant de 30 operaris que treballen amb 10 furgons per a cada brigada, dos camions cisterna, sis equips per a netejar les voreres per aigualeig, dues màquines barredores mecàniques i altres dos furgons hidronetejadors.

Les brigades es reparteixen per les tres zones de major concurrència de València, entre elles Benimaclet, Plaça Hondures, Blasco Ibáñez, els ponts des d’Aragó a les Arts, l’àrea que envolta les discoteques del districte dels Poblats Marítims i Quatre Carreres i els voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − divuit =