caixa popular

Cospedal anuncia que deixa el seu escó en el Congrés després de la polèmica per les gravacions de Villarejo

E.P

Cospedal anuncia que deixa el seu escó en el Congrés després de la polèmica per les gravacions de Villarejo
07/11/2018 -

L’exsecretaria general del PP María Dolores de Cospedal ha anunciat aquest dimecres que deixa el seu escó en el Congrés després de la polèmica pels enregistraments de l’excomisari José Manuel Villarejo difoses pel digital ‘Moncloa.com’. En un extens comunicat reclama al PP que defense als seus quan són “injustament atacats” i subratlla que ella no ha fet “res” del que se senta “avergonyida”, sinó que va procurar conéixer, “dins dels límits de la llei”, la “problemàtica” que vivia llavors el partit, després d’esclatar el ‘cas Gürtel’.

Dilluns passat, Cospedal va acudir a la seu del PP i, després de veure’s amb la nova adreça que presideix Pablo Casado, va anunciar que deixava el Comité Executiu Nacional. No obstant això, en les últimes 48 hores havia crescut la pressió interna perquè renunciara també a la seua acta de diputada, sobretot després dels nous àudios del seu marit, l’empresari Ignacio López del Ferro, assegurant a Villarejo que “el cap” (en al·lusió a Mariano Rajoy) estava al corrent dels encàrrecs que anava a realitzar a l’expolicía.

Cospedal assegura que durant els deu anys que ha sigut secretària general del PP la seua actitud davant els casos de corrupció que “van danyar innegablement el bon nom del PP” li va fer “mereixedora de l’autoritat per a defensar l’honor” de companys que van ser “objecte d’injustícies, sospites i estomacades pel fet de formar part” del partit. En la seua opinió, les “diferents vares de mesurar” conformen una “pràctica comuna” en la política espanyola.

De fet, encara que diu que no parla per ella, demana al PP que “tanque files” davant les “injustícies”. “Sempre he cregut que un partit que no és capaç de defensar als seus quan estan sent injustament atacats no pot esperar que els ciutadans confien en ell. Quan els teus adversaris polítics detecten que la teua fortalesa és vulnerable, els atacs es multipliquen”, assegura, en un missatge dirigit al nou PP de Casado.

“NO HAURIA ACTUAT DE FORMA DIFERENT 10 ANYS MÉS TARD”

Cospedal recorda que poc després de convertir-se en ‘número dos’ de Rajoy, es van conéixer casos de corrupció de persones vinculades al PP. Una vegada més assenyala que la seua “obligació” era tractar de saber el que estava ocorrent i recolzar al PP “des de la regeneració, encara que fora a costa de comerciejar-se nombrosos enemics”. “No hauria actuat de forma diferent deu anys més tard”, recalca.

En aquest sentit, recalca que el que va fer va ser procurar per “tots els mitjans” al seu abast, “per descomptat dins dels límits de la llei”, conéixer la “problemàtica que vivia” el partit. “Quin dirigent polític, quin bon empresari, no tracta de conéixer a fons tot allò que afecta la seua organització?”, es pregunta.

Per açò, afirma que “si és un pecat mortal haver parlat amb un comissari de policia que aleshores” acabava de ser condecorat pel ministre de l’Interior del PSOE, “llavors” es “va equivocar”. “Però en el que segur em vaig equivocar va ser a demanar al meu marit que m’ajudara en una interlocució que no era fàcil. Em vaig equivocar a l’hora de demanar-li que ajudara al PP. Ara, ell està pagant per haver-me ajudat a tractar de tenir una visió més clara del que estava ocorrent”, lamenta.

“UN TREBALL INGRAT I DIFÍCIL”

L’exministra defensa la seua labor perquè, segons explica, va lluitar contra els quals “van trair” al PP i la confiança de la societat. Segons afig, ha sigut un treball “ingrat i difícil” però tampoc s’ha penedit “mai” perquè li’l devia a la seua gent i a “tots els espanyols”.

Cospedal ressalta que ella “mai” hi ha hagut de “mentir” i “sempre” ha dit “la veritat”. “I la veritat és que mai vaig ordenar ni vaig encarregar espiar a ningú”, ha assegurat, en al·lusió als àudios sobre suposats encàrrecs a l’expolicia per a investigar a Javier Arenas o al germà del ministre Alfredo Pérez Rubalcaba.

Segons explica, la qual cosa va fer va ser demanar “més informació per a confirmar si eren certes qüestions concretes” que li havien fet arribar i que “podien afectar a determinades persones” perquè aquesta era la seua “responsabilitat”.

“ALLIBERAR Al PP DE QUALSEVOL ATAC”

Dit açò, anuncia la seua marxa de la vida política. “Hui deixe el meu escó. Ho faig per a alliberar al Partit Popular de qualsevol atac, per molt injustificat que aquest siga sobretot quan estem en un important procés electoral a Andalusia”, assegura l’expresidenta de Castella-la Manxa en un comunicat difós en el seu compte de Twitter.

A més, diu que deixa la seua acta perquè la seua formació política se senta “lliure de denunciar la situació que viu” el país, començant per un president del Govern que ho és gràcies als “enemics d’Espanya” i que té a “dos ministres cessats i altres quatre seriosament qüestionats” amb els quals la “vara de mesurar sembla ser molt diferent”.

I en al·lusió explícita a la ministra Dolores Delgado, que també es va reunir amb Villarejo, destaca que ella “mai” ha “mentit”.

Cospedal confessa que tenia “previst” deixar la vida pública al final d’una transició ordenada en les seues responsabilitats. “Açò és exactament el que haguera fet d’aquí a uns dies”, afirma, per a afegir que “mai” va pensar que ho anara fer en “un ambient així”.

“NO HE FET RES DEL QUE M’ASSEU AVERGONYIDA”

Encara que diu que aquest mateix dilluns va assegurar que no tenia per què deixar el seu escó, atès que no ha fet “res” del que se senta “avergonyida”, després de “reflexionar-ho més” ha volgut avançar la seua decisió unes dates.

“Em marxe agraïda als meus amics, entre ells molts companys que tant afecte i suport m’han donat sempre”, afirma, per a concloure que el PP és el partit que “necessiten” els espanyols i que estiga on estiga seguirà treballant pel futur del país.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 2 =