25n
25N
25N

Les Corts viuen el seu primer ple amb mampares de separació que permeten l'assistència de tots els diputats

Les Corts viuen el seu primer ple amb mampares de separació que permeten l'assistència de tots els diputats
14/10/2020 -

Les Corts Valencianes han viscut el seu primer ple amb mampares de protecció entre els diputats que permet l’assistència dels 99 diputats, alguna cosa que no succeïa des de mitjan març.

Aquesta mesura de protecció ha possibilitat que puguen assistir tots els diputats en lloc del màxim de 42 establit fins ara, així com que els plens ja no se celebren en dies alterns i recuperen l’agenda habitual dels dimecres i dijous.

Les mampares cobreixen tots dos laterals de cada escó, i s’han estrenat en una jornada en la qual en l’hemicicle s’ha debatut sobre el projecte de Llei de Funció Pública Valenciana, el de l’Institut Cartogràfic Valencià o una modificació de la Llei d’ordenació del territori, urbanisme i paisatge (Lotup).

No obstant això, s’han ampliat els supòsits per a exercir el vot telemàtic davant qualsevol impossibilitat d’assistir, tant per tindre coronavirus com per haver estat en contacte amb algun afectat, ser població de risc o estar en situació de vulnerabilitat per la pandèmia.

Tots els parlamentaris tindran fins a les deu del matí de cada jornada de ple per a avisar si tenen símptomes o no poden assistir.

La instal·lació de mampares en els escons ha tingut un cost estimat de 12.000 euros. També s’han situat algunes laterals en les cabines de premsa, mentre que no han sigut necessàries en la taula presidencial.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − nou =