caixa popular

Les Corts Valencianes exigeixen al PP que torne les subvencions electorals de 2007

PSPV, Compromís i Podem trauen endavant la proposta, Ciutadans s’absté i el PP vota en contra

Eva Ortiz e Isabel Bonig, diputada y síndica del PP | P. Plaza

Les Corts Valencianes exigeixen al PP que torne les subvencions electorals de 2007
09/02/2018 -

Van ser 1,2 milions d’euros els que el Partit Popular  de la Comunitat va rebre de fons públics en les eleccions autonòmiques de 2007 per a finançar la seua campanya electoral. Però en eixe campanya, van arribar presumptament “dopats” per la caixa B de la formació gràcies a la trama Gürtel. Es calcula que amb 3,4 milions d’euros de més. Per això, Compromís ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per a exigir als populars que retornen “l’import de la subvenció electoral” d’aqueixa campanya.

En concret, la portaveu adjunta de Compromís, Mireia Mollà, demanava que la Generalitat instara al Govern estatal perquè, a través de la Fiscalia, reclamara eixos 1,2 milions d’euros que “mai haurien d’haver eixit de les arques públiques” i que van permetre al PP concórrer de forma “il·legal i fraudulenta” als comicis. “Volem que qui la faça, la pague”, ha apuntat la diputada, que ha afegit que “no era qüestió de pomes podridas, era tota la cistella”. I ha assenyalat al PP: “Vostès no poden passar pàgina”.

Mireia Mollà, portaveu adjunta de Compromís | P. Plaza

El PP ho qualifica de “show” i Ciudadanos es posa de perfil

María Josá Cataà, diputada del PP | P. Plaza

Des del Partit Popular, la diputada i exconsellera d’Educació, María José Catalá, ha assenyalat que aquesta moció cerca “saltar-se la divisió de poders” i ha respost que “el ministeri fiscal sap molt bé el que ha de fer”. D’aquesta forma, ha titllat de “show” la proposta de Compromís i la criticat perquè, al seu judici, “és trist que necessiten aquestes coses per a fer política”.

El PSPV i Podem han tancat files entorn els seus socis de Compromís. El síndic del PSPV, Manolo Mata, ha recordat que hi ha gent porta “barallant molts anys per açò” i que en el PP “es burlaven”. “Ens feien creure que estàvem bojos”, s’ha lamentat. I Antonio Estañ, líder de Podem, ha ressaltat que la corrupció no és un “error” o un “pecat original”, ha instat a canviar aqueixa visió i ha mostrat el seu suport a la proposta.

Manolo Mata, síndic del PSPV | P. Plaza

En Ciudadanos s’han posat de perfil. Antonio Subiela ha mostrat la seua adhesió a l’anàlisi de Compromís: “Pensem que és així”. No obstant açò, ha demanat que es deixe actuar a la justícia i que no s’actue a partir de conjectures, en relació a les declaracions sobre el cas Gürtel que apunten a Francisco Camps i al Partit Popular com a impulsors de la seua caixa B. Per açò ha demanat paciència i esperar al fet que isca la sentència.

La moció s’ha aprovat amb els vots a favor del PSPV, Compromís i Podem, i amb l’abstenció de Ciudadanos i els diputats No Adscrits. El PP ha sigut l’únic que ha votat en contra de la moció.

Etiquetes


fiestas gandia 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 6 =

semana de la agricultura de torrent 2018
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018