25n
25N
25N

Les Corts investigaran el finançament del PSPV i del Bloc

Ciutadans i Podem demanaran que s’òbriga una comissió de investigació sobre els comptes d’ambdues formacions i les campanyes electorals de 2007 i 2008

Les Corts investigaran el finançament del PSPV i del Bloc
21/05/2018 -

Les Corts Valencianes votaran aquest dimecres la creació d’una comissió d’investigació sobre el finançament del PSPV i Bloc en les campanyes electorals del 2007 i 2008. Es tracta d’una proposta conjunta de Podem i Ciutadans que previsiblement tirarà endavant amb, almenys, el suport del Partit Popular.

A més, la proposta de taronges i morats també vol que es tracte “la relació de Crespo Gomar amb les administracions públiques i altres partits polítics” i estableix com data límit el final de setembre perquè es constituïsca la comissió i perquè s’aprove el calendari, les compareixences i el pla de treball corresponent.

La celeritat que demanen ambdues formacions té una raó ben clara. I és que les pròximes eleccions autonòmiques tindran lloc al maig de 2019, per la qual cosa els terminis són molt ajustats. De retardar-se més aquesta comissió, podria topar-se amb els comicis i acabar suspenent-se.

Mari Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans en les Corts | @CsCValenciana

En un context d’overbooking parlamentari -hi ha en la recambra encara les comissions d’investigació del cas Taula a petició de Compromís i sobre el finançament del PP a proposta de Podemos-, si s’aprova la proposta de Ciutadans i Podemos, hi haurà tres comissions de finançament de partits que hauran de celebrar-se en l’últim any de legislatura.

Ara mateix, els tres assumptes centrals es troben en els tribunals. En aqueix sentit, el treball realitzat en aquestes comissions es veurà summament dificultat, com ja ha ocorregut en altres homòlogues, on els compareixents s’han protegit al·legant que els procediments judicials estan encara en marxa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + 15 =

CCCC
torrent