25n
25N
25N

Les Corts volen evitar un 'Cifuentes 2'

Els No Adscrits, Ciutadans i Podem han demanat més transparència als grups parlamentaris i el Consell

Les Corts volen evitar un 'Cifuentes 2'
13/04/2018 -

La controvèrsia que ha generat el màster -o l’absència d’ell- de Cristina Cifuentes, la presidenta de la Comunitat de Madrid, ha arribat a la Comunitat Valenciana i el fantasma dels currículum vítae ha aterrat en les Corts Valencianes. El mantra de la transparència ha inundat el parlament autonòmic i diferents grups parlamentaris han presentat sengles mesures per a constatar la veracitat i autenticitat de l’historial acadèmic dels diputats i diputades. Mesures, totes elles, dirigides a evitar un ‘Cifuentes 2’ en el nostre territori.

El més àgil va ser el diputat no adscrit, David de Miguel, qui va presentar una iniciativa a principis de setmana per a implantar controls per a verificar que els currículum presentats per les senyories no han sigut unflats prèviament. No obstant, el grup dels agermanats va admetre que aquesta iniciativa no estava dirigida a ningú en concret. “Si volem ser regeneradors i transparents, caldrà establir mecanismes interns“, va dir De Miguel.

Ciutadans no va tardar a unir-se a la festa de la transparència i la seua síndica Mari Carmen Sánchez va anar encara més enllà. La portaveu taronja va demanar que el portal de transparència de la càmera s’ampliara i incloguera una nova secció en la qual es mostren les còpies dels documents oficials que acrediten “la realització de la totalitat dels títols i certificats oficials de grau i postgrau en totes les modalitats, tant propis com oficialment reconeguts”. Sánchez va voler aclarir que “no es tracta de perseguir a ningú sinó de demostrar l’honestedat dels qui tenen un càrrec públic i cobren per açò”.

Mari Carmen Sánchez, síndica de Ciutadans en les Corts | @CsCValenciana

Però la cosa no ha quedat ací. També Podem s’ha pujat al carro i ha estès la qüestió fins al Consell. Aquest mateix dimecres va presentar una pregunta a fi de conèixer si la Presidència de la Generalitat o qualsevol altre organisme públic dependent ha mantingut algun tipus de relació amb el director de màster de Cifuentes, Enrique Álvarez Conde a qualsevol nivell, tant a títol personal o mitjançant l’institut de Dret Públic que aquest dirigeix. En la pregunta, la diputada de la formació morada Fabiola Meco sol·licita “en cas afirmatiu” que s’aclarisca en quin moment, amb quin fi i quina ha sigut la quantia de fons públics adjudicats per l’administració valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − deu =

Informacion coronavirus